A csakfoci.hu korábbi értesüléseinek megfelelően a lengyel élvonalbeli bajnokság negyedik helyén álló Slask Wroclaw kivásárolta diósgyőri szerződéséből a 26 éves védőt, Tamás Márkot.

A védelem közepén és bal oldalán is bevethető játékosra azért volt nagy szüksége a lengyel csapatnak, mert a hátvédsorból az előző hetekben kiesett két fontos emberük is sérülés miatt.

– Az elmúlt években minden egyes mérkőzésen megtettem mindent, ami tőlem telt, azért, hogy a DVTK ma is az élvonalban harcolhasson a pontokért – nyilatkozta a bejelentés után Tamás Márk a dvtk.eu-nak. – Biztos vagyok benne, hogy a jövőben komolyabb célokért küzdhet majd a Diósgyőr, ezért most az egyik szemem sír. Sajnálom, hogy a jövőbeli sikereknek én már nem lehetek a részese, de most egy új kihívásnak kell megfelelnem. Ezentúl én is csak egy leszek a többezer DVTK szurkoló közül, ha lesz rá lehetőségem, akkor én is a lelátóról fogom buzdítani a csapatot! Megtiszteltetés volt minden egyes perc, amikor viselhettem a csapatkapitányi karszalagot. Mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni az itt töltött évekre. Sok sikert kívánok a klubnak és a szurkolóknak is! Hajrá, Diósgyőr!

Tamás Márk szerdán búcsúzott el diósgyőri csapattársaitól.

A ballábas magyar védő a Vidiben nevelkedett, majd 2013-ban került a Puskás Akadémia felnőtt keretéhez, két évvel később pedig szerződtette a DVTK. A korábbi U21-es magyar válogatott játékos 129 tétmérkőzésen lépett pályára a miskolciaknál, ezeken pedig öt gólt is lőtt, sokszor viselhette a csapatkapitányi karszalagot is.