– Még nézőként sem vettem részt ilyen mérkőzésen – mondta Nagy a Digi Sport Reggeli Start műsorában, amikor a fantasztikus atmoszféráról kérdezték. – Amellett, hogy az összes jegy elkelt, olyan koreográfiával készültek a szurkolóink, amelyeket a legnagyobb meccseken látni. Ez olyan motiváció volt nekünk, hogy tudtuk: azon a mérkőzésen nem szabad kikapnunk. Emellett azért is fontos volt a találkozó, mert tudtuk, hogy ha ezt a mérkőzést megnyerjük, nagy lépést teszünk a bajnoki cím felé. A gólok mellett a játék is egyre jobban megy. Az elején kevés lehetőséget kaptam, sőt, szinte semmit. Onnantól kezdve szépen fokozatosan egyre több lehetőség jutott, és sikerült is élnem vele, hiszen jönnek a gólok, és kezdőként számolnak velem.

Nagy Dominik arról is beszélt, mennyire kell más típusú futballt játszania, mint a Fradiban, és mik a különbségek a lengyel és a magyar liga között.

– Otthon is elég szabad kezet kaptam, és ez itt is így van. A támadásokban kell kivennem a részem, nincs megszabva, hogy ki, melyik poszton van. Persze, a taktikát, amit az edző kér, be kell tartani. Védekezésben talán többet kell besegítenem. Itt ugyanis mindegyik csapat nyílt futballt játszik, ha vesztésre állnak, akkor is támadnak. Sokkal több területem nyílik, mint otthon volt, ahol, ha elmentünk vidékre, vagy a tabella alsó részén lévő csapattal találkoztunk, akkor az ellenfelek beálltak védekezni és kontrákra játszottak. Itt ez elképzelhetetlen, mindegyik csapat bátor támadójátékot játszik. Otthon kétmeccsenként volt egy-két lehetőségem, itt szinte mindegyik mérkőzésen van két-három.

Nagy arról is beszélt, miben sikerült már most fejlődnie.

– Mikor kijöttem, adtak mellém egy ezzel (a fizikai erősítéssel – a szerk.) foglalkozó szakembert, heti kétszer különedzéseket tartunk. Amiben fejlődni akartam, az a gólszerzés. Ebben előre kellett lépnem, ha játszani akartam nemzetközi szinten. Amikor kijöttem az volt a célom, hogy öt gólt szerezzek, remélem, elérem a célom.

A Legia vasárnap a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő bajnokit játszik a második helyezett Jagiellonia otthonában.