FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően pár órával az is kiderült, hogy Katar labdarúgó-válogatottja március végén három barátságos mérkőzést is a debreceni Nagyerdei Stadionban játszik.

Az ország labdarúgó-szövetségének hétfői beszámolója szerint Katar március 24-én Luxemburgot és három nappal később Azerbajdzsánt is Bécsben fogadta volna, de a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú beutazási szabályok miatt új helyszínt kellett keresni a mérkőzéseknek. Március 30-án pedig Írországba látogatott volna az ázsiai együttes, de a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, így az a találkozó is Debrecenben lesz. A csoportban szerepel még az Európa-bajnok portugál, valamint a szerb válogatott. (MTI)


KORÁBBAN ÍRTUK

Megállapodott a katari és az írországi labdarúgó-szövetség, hogy március 30-án a Nagyerdei Stadionban, helyi idő szerint 20.45-től játsszák a barátságos mérkőzésüket – vette észre a dehir.hu a www.fai.ie és az irishexaminer.com hírét.

Mint ismert, a 2022-es labdarúgó világbajnokságot a katariak rendezik, ezért ők házigazdaként biztos résztvevői a világbajnokságnak, ugyanakkor a vb-selejtező csoportjában lévő országok válogatottjaival, így Portugáliával, Szerbiával, Írországgal, Azerbajdzsánnal és Luxemburggal is játszani fognak barátságos mérkőzést.

Az UEFA ezzel szeretné segíteni a katariak felkészülésüket a világbajnokságra. Ilyenre a 2016-os franciaországi Eb előtt volt példa már, akkor a franciák indultak el az egyik selejtezőcsoportban tét nélkül. A katariak meccsei közül lesz az egyik a debreceni összecsapás Írországgal.

A Nagyerdei Stadionban legutóbb 2015 júniusában játszottak válogatott meccset, akkor a magyarok a litvánokat fogadták barátságos találkozón.