Márton Gábor a múlt héten Máltán pályára lépő kezdőhöz képest egy helyen változtatott. Kikerült Alef, aki nem is volt bevethető, Hangya viszont bekerült a csapatba. A Reimsnél két változás történt a múltheti Servette elleni győzelemhez képest. Cassama és Touré is csak a cserepadról várta a bevetést, Abdelhamid és Zeneli kezdőként kapott lehetőséget David Guion vezetőedzőtől.

Matej Jug sípszava után 24 percet kellett várni az első kapura lövésre. Hangya ívelése után Houri vette le mellel a labdát, és 15 méterről a kapu fölé bombázott. Hat perccel később ismét Houri próbálkozott – ezúttal szabadrúgásból – de 25 méterről a kapu mellé tekert. Az első játékrész utolsó szakasza a franciáké volt. A fehérváriak beszorultak, fegyelmezetten védekeztek, ám a vendégek veszélyes gólhelyzetig nem jutottak el.

A második felvonásban a Reims egy kicsit előrébb bátorkodott, azonban eget rengető lehetőséget nem tudott kidolgozni. Nem úgy, mint a Vidi, amely az 58. percben Bolla centerezése után Nego lőtt fölé. A stadion mellett több tucat Vidi-szurkoló végig lelkesen biztatta a kedvenceit, amely a 87. percben Hodzic villanása után Rajkovic kapusba lőtt, a másik oldalon Donis beadása után Sierhius hat méterről Kovácsik ölébe továbbított.

A hosszabbításban nagy erőket mozgósítottak a csapatok. Előbb hazaiak részéről Nikolov lőtt a bal felső mellé, majd Donis beadása után Touré életerős próbálkozását hárította bravúrral Kovácsik. A tizenegyesekre maradt a döntés, amelyet a fehérváriak rúgtak jobban és 4-1-re megnyerték a párharcot, így továbbjutással köszöntötték a mérkőzés napján a 47. születésnapját ünneplő Kovács Zoltán sportigazgatót.

A fehérváriak a rájátszásban a belga Standard Liege-zsel játszanak a Stade Maurice Dufrasne-ban, jövő héten csütörtökön.

Hatalmas bravúr! Kovácsik két büntetőt is hárított, a Fehérvár bejutott az EL-rájátszásba. 👏👏

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. szeptember 24., csütörtök

Európa Liga, selejtezőkör, 3. forduló

MOL Fehérvár FC-Stade Reims 0-0 – tizenegyesekkel: 4-1

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro 68.), Petrjak (Hodzic 75.)

Reims: Rajkovic – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – V. Berisha (Touré 80.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis 62.), Dia, Kutesa (Donis 69.)