A spanyol sajtóban is egyre inkább téma a Sevilla csütörtöki, Újpest elleni Európa Liga-mérkőzése.  

Edzésben a vb-sztárok 

Az egyik legfontosabb hír, hogy edzésbe álltak a csapat világbajnokságot is megjárt klasszisai.    

A dánokkal a nyolcaddöntőig jutott Simon Kjaer, az argentinokkal szintén a 16 között búcsúzott Éver Banega, Gabriel Mercado kettős, valamint az ugyanott kiesett Kolumbiában szerepelt Luis Muriel is ott volt már a Sevilla tréningjén. Szintén lényeges, hogy őket mind benevezte a klub csütörtöki találkozóra, azaz van esély a játékukra. A klub honlapja szerint mindannyian jó formában és megfelelő fizikai állapotban érkeztek vissza, így akár szerepet is kaphatnak. 

Igaz, a Marca szerint meglepő lenne, ha már az odavágón pályára lépne valamelyikük. Nagyobb az esély arra, hogy inkább csak a visszavágón kapnak lehetőséget.  

A csapat legértékesebb futballistája, Steven Nzonzi azonban nincs az EL-keretben, így az Arsenal felé tartó középpályásra nem számíthatnak.  

Komoly hiányzó az odavágón 

Rossz hírek is vannak a Sevillánál. Izomsérülést szenvedett ugyanis a néhány hete 15 millió euróért a Lille-től érkezett Ibrahim Amadou. A 25 éves francia középpályás játéka így erősen kérdésessé vált, egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia, de várhatóan nem kockáztatják meg a játékát csütörtökön.  

15 millió eurós védő érkezik 

A Sevilla közben az átigazolási piacon is próbál aktív lenni. A Rennes 21 éves védőjének, Joris Gnagnonnak a szerződése szinte biztosra vehető. A hírek szerint már meg is érkezett a spanyol városba, és már csak a hivatalos bejelentésre kell várni.  

A franciáknak 15 millió eurót fizetnek az utánpótlás-válogatott futballistáért. Az ő játékára értelemszerűen csak a visszavágón lehet számítani, ha sikerül hamar véglegesíteni az üzletet.  

Nála is nagyobb fogás lenne a Fluminensében 2018-ban már 17 gólt szerzett Pedro megszerzése, akit szintén kinéztek Sevillában. Mivel a brazilok 50 millió eurót sem félnek megkérni érte, ezért ez az üzlet még nehezebb lehet. Főként, hogy a Lyon is szívesen látná őt.