MOL Fehérvár FC – Bohemian 1-1 (Nikolics 37. – 11-esből, ill. Ward 22.) – 11-esekkel: 4-2

Beszámoló és videó itt!

Márton Gábor (Fehérvár):Hogy ha a mérkőzés elején megszerezzük a vezetést, akkor minden másképp alakul. Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, miközben az ellenfél az első valamire való támadásából gólt szerzett.

Idegörlő mérkőzés volt, ezt megint csak saját magunknak köszönhetjük, újra sok helyzetet dolgoztunk ki, de sokat ki is hagytunk.

A tizenegyespárbaj előtt az járt a fejemben, hogyha igazságos a foci, akkor nekünk kell továbbjutnunk, ehhez képest kihagytuk az első lehetőségünket. Mindvégig bíztam a srácokban és abban is, hogy az ellenfél sem fogja értékesíteni az összes tizenegyesét. A párbaj végére mi mutattunk jobb formát, a Bohemian hibázott, így mi jutottunk tovább. (molfehervarfc.hu)


Bp. Honvéd – Inter Turku 2-1 (Traoré 90., Hämäläinen 105. – öngól, ill. Liliu 91.) – hosszabbítás után

Beszámoló és videó itt!

Bódog Tamás (Honvéd):Nehéz szülés volt, talán nehezebb, mint ahogy gondoltuk.

De a csapat erejét, hozzászólását, morálját mutatja, hogy egy ilyen, az utolsó utáni pillanatban kapott gól után is ugyanazzal a lelkesedéssel tették a dolgukat a játékosok.

Bosszantó volt viszont egy ilyen szituációból gólt kapni – hogy előtte fault volt-e vagy sem, az teljesen lényegtelen. Tanulság, hogy ennyi párharcot a levegőben nem szabad elveszíteni, de jó csapat volt az ellenfelünk, amelyet nem is becsültünk le. Sok problémát is okoztak és voltak helyzeteik is. További sok sikert kívánok a bajnokságban a Turkunak – és nekünk is!


Hammarby – Puskás Akadémia 3-0 (Khalili 14., Bojanic 32., Paulinho 86.)

Beszámoló és videó itt!

Hornyák Zsolt (PFLA):Gratulálok a svéd együttesnek a győzelemhez, sajnos nem tudtunk felállni olyan összeállításban, amelynek reális esélye lett volna a Hammarby ellen. Ugyanakkor büszke vagyok a csapatomra, mert becsülettel végigküzdötték a meccset.

Voltak olyan játékosok, akik nemhogy az Európa-ligában, hanem még az NB I-ben sem léptek pályára.

Persze ezzel nem szeretném kisebbíteni a hazai csapat győzelmének értékét, de úgy érzem, hogyha a legjobb tizenegyet tudtam volna pályára küldeni, más lett volna a mérkőzés képe. (pfla.hu)

(Kép: fotbollsthlm.se)