Mint ismert, a Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként az Európa Liga csoportkörének első fordulójában. A lefújás után Peter Stöger vezetőedző mellett Dibusz Dénes csapatkapitány is értékelte a meccsen történteket.

Az egyértelműen nagyon pozitív, hogy végig felvettük a versenyt a Leverkusennel. Az elején meg tudtuk lepni őket, többször mögéjük tudtunk kerülni, és megszereztük a vezetést. A mérkőzés eleje úgy alakult, ahogy elterveztük, ideális volt, hogy megszereztük a vezetést. Tudtuk, hogy a jóval esélyesebb csapat idővel nyomás alá helyez majd minket. Így is történt, főként a védekezésre kellett koncentrálnunk. Az első félidőben sajnos kiegyenlítettek egy óvatlan és naiv letámadási kísérletünket követően. Ettől függetlenül próbáltuk úgy kezdeni a második félidőt, mint az elsőt. Amíg erőben bírtuk és ameddig nem fogytunk el, addig méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak. Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni, mert a mai teljesítményünk nagyon rendben volt, és benne lehetett volna a pontszerzés is – kezdte Dibusz Dénes az M4 Sport kamerái előtt, majd hozzátette, szerinte sokat fejlődtek a Slavia Praha elleni BL-meccshez képest.

A Slavia Praha ellen is nagyon sokat blokkoltunk, és nagyon önfeláldozóan vetették bele magukat a csapattársaim a labda útjába. Egyértelmű, hogy abból a mérkőzésből tanultunk, és fokozottan odafigyelünk ezekre a szituációkra. Ma is jó néhány olyan helyzet volt, amikor kellettek a blokkok. Örülök, hogy a csapattársak ebben is segítettek, ami azt is mutatja, hogy a mai mérkőzés egy igazi csapat munka volt.

Mindenki beletette a munkát, nem tehetünk egymásnak szemrehányást.

Egy jó mérkőzést játszottunk egy nagyon jó és minőségi csapat ellen. Előretekintünk és a hétvégi kupameccs lesz fókuszban, majd a  Vidi elleni találkozó. Nyilvánvalóan az Európa Liga adja meg ennek az ősznek a sava-borsát. A következő hazai mérkőzésünkön szeretnénk pontot, pontokat szerezni.

Stöger a 2-1 után: “Túl sok negatívumot nem találtam ebben a meccsben”