Arról már beszámoltunk, hogy szinte teljessé vált a lista, hogy mely bajnokcsapatok közül kaphat ellenfelet magának a zsinórban negyedik aranyérmét megszerző Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Az viszont még képlékeny, kiket kaphat ellenfélül az Európa Konferencia Ligában az OTP Bank Ligában már biztosan a dobogón végző Kisvárda, illetve Puskás Akadémia, hiszen számos európai országban zajlik még a bajnokság.

Ugyanakkor az már biztos a sorozat kiírása szerint, hogy mindkét klub a második selejtezőkörében – természetesen nem a bajnoki ágon – kezdi meg szereplését, aligha kiemelt csapatként. A második fordulóra július 21-én és 28-án kerül majd sor, a párosításokat pedig június 15-én sorsolják ki.

A kér magyar klub az UEFA-koefficiense miatt várhatóan a kiemelt csapatok közé kerülő PAOK-ot, a Maccabi Tel-Avivot, az FK Asztanát, a Moldét, a BATE Boriszovot, de akár a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató és részben magyar tulajdonban lévő NK Osijeket is megkaphatja ellenfélként. De természetesen ez a lista is folyamatosan változik majd, ahogy véget érnek az európai pontvadászatok, illetve nemzeti kupasorozatok.

Az EKL-ben összesen négy selejtezőkörön át vezet az út a főtábláig, azaz a felcsútiaknak és a kisvárdaiaknak is három-három párharcot kellene megnyerniük a csoportkörhöz.

Ebben a legnagyobb akadályt természetesen a playoff-kör jelentené, ahová már például a négy nagy európai topliga 7. helyezettje is bekapcsolódik majd.

Az EKL 2. selejtezőkörének eddigi biztos résztvevői:

Hivatalos: Óriási változást vezet be az UEFA a Bajnokok Ligája lebonyolításában – íme, a részletek