Szinte teljessé vált a lista, hogy mely bajnokcsapatok közül kaphat ellenfelet magának a zsinórban negyedik aranyérmét megszerző Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

A lengyel bajnok biztosan jöhet, de akár a szlovén is

Még két hely sorsa kérdéses a kiemelt és a nem kiemelt csapatok között, ezeken az északír (biztosan a Linfield), a bosnyák (biztosan a Zrinjski Mostar), a szlovén és a luxemburgi bajnok osztozik majd. Az erősen esélyesnek tűnik, hogy a luxemburgi élvonalat a Dudelange nyeri, amely két fordulóval a vége előtt hárompontos előnnyel vezet, ha pedig így lesz, akkor a kiemeltek közé kerül, azaz a szintén kiemelt Fradi elkerüli őt.

A másik szoros bajnokság még a szlovéné, ahol komoly változás történt a hétvégén, ugyanis a Maribor kikapott, így a saját mérkőzését megnyerő Koper meg tudta előzni a tabellán. Még két forduló van hátra, és amennyiben így marad az állás, úgy a szlovén első helyezett nem kiemelt lesz, azaz a meglepetéscsapatot összesorsolhatják a zöld-fehérekkel.

Ezek mellett a következő csapatok biztosan lehetnek majd a Fradi ellenfelei az első körben: az előselejtező győztese (Levadia Tallinn /észt/ vagy Vikingur /izlandi/ vagy a San Marinó-i bajnok vagy az andorrai bajnok), FC Ballkani (koszovói), KF Tirana (albán), a lengyel bajnok (Lech Poznan vagy Rakow vagy Pogon), Dinamo Batumi (georgiai), RFS Riga (lett), örmény bajnok (Pjunyik vagy Ararat-Armenia), FK Shkupi (északmacedón), Tobol Kustanai (kazah), Hiberniains (máltai), KI Klaksvík (feröeri), Sutjeska Niksic (montenegrói), Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz).

Emellett korábbi cikkünkhöz képest az is friss változás, hogy biztosan eldőlt, a Fradi továbbjutás esetén a második selejtezőkörben is kiemelt lenne.

A közeljövő fontosabb dátumai

Június 7. – Az előselejtező sorsolása

Június 14., 15. – Az 1. és 2. selejtezőkör sorsolása

Június 21. – Az előselejtező elődöntői

Június 24. – Az előselejtező döntője

Július 5., 6. – Az 1. selejtezőkör odavágója

Július 12., 13. – Az 1. selejtezőkör visszavágója