A holland rendőrség bejelentése szerint egy 59 fős csoport az összecsapás lehetőségét kereste a hazai szurkolókkal, további 16 embert pedig rongálás és pirotechnikai eszközök birtoklása miatt vettek őrizetbe.

A hivatalos beszámoló szerint német huligánok kis csoportja megtámadta a rendfenntartókat, ekkor egy rendőrkutyát is bevetettek, aki megharapott három Union-drukkert, valamint egy rendőrt, őket kórházban kellett szállítani. Egy rendőrló és lovasa szintén megsérült, amikor az állat megijedt a petárdáktól és elesett.

A Bundesliga-klub közleménye szerint kaotikus jelenetek játszódtak le a vendégszektor bejárata előtt. A szurkolók a rendkívül hosszú várakozási időre, valamint indokolatlan és túlságosan agresszív rendőri akciókra, illetve önkényes letartóztatásokra panaszkodtak.

Christian Arbeit, a berlini klub kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, a belépőjeggyel rendelkező vendégdrukkerek közül több százan nem jutottak be a stadionba az első félidőben. Hozzátette, sokan a túlzottan kemény rendőri beavatkozás következtében sérültek meg.

Fotók is készültek néhány szurkolói sérülésről:

“Összességében ez egyszerűen elfogadhatatlan. Beszélnünk kell arról, hogyan történhet meg ilyesmi az európai kupaporondon” – mondta Arbeit, aki elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Feyenoord és az Európai Labdarúgó Szövetség illetékeseivel a történtekről.

Az összetűzések nem a mérkőzésen kezdődtek, még azt megelőzően, szerda délután megtámadták az Union Berlin delegációját egy étteremben, székekkel és asztalokkal rontottak neki a társaságnak, komolyabb sérülés szerencsére nem történt.

A csoportkör harmadik fordulójában rendezett mérkőzést a Feyenoord nyerte 3-1-re. (MTI)

A meccs és a balhé tehát nem volt előzmény nélküli…

Újabb európai szurkolói támadás: Klubelnök és nők is voltak a célpontok között – videó, fotók