A múlt hét folyamán beszámoltunk arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a 2-1-es szlovák győzelemmel zárult mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt zárt kapuk mögött kell megrendeznie Azerbajdzsán ellen október 13-án a hazai Európa-bajnoki selejtezőjét, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak.

Az MLSZ jelezte, hogy fellebbezést nyújt be, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását. A magyarokon kívül a szlovákoknak október 10-én, a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőjüket kell nézők nélkül lejátszaniuk, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot is kell fizetniük.

Hétfőn pedig az is kiderült, hogy az UEFA egy harmadik szövetséget,

a románt is zárt kapus büntetéssel sújtotta, ugyanúgy a szurkolók rasszista viselkedése miatt.

A rájuk kiszabott pénzbírság, 83 ezer euró, azért súlyosabb, mert a drukkerek a pályára rohantak a spanyolok ellen 2-1-re elveszített Eb-selejtezőn, emiatt a játékot is meg kellett szakítani. Az F csoportban harmadik románok október 15-én a negyedik norvégok elleni Eb-selejtezőn nem engedhetnek be nézőket a bukaresti találkozóra.

(MTI)