A Fradi két sorozatban is kereshet, de a BL fizet sokkal jobban

Mint ismeretes, a Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből, a bolgár Ludogorec ellen, így tovább folytathatja szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban.

A presztízs mellett anyagilag is jól járt már most az FTC a BL-szerepléssel, hiszen az első körbeli tagság 280 ezer, a továbbjutás pedig újabb 380 ezer eurós anyagi juttatással jár az UEFA részéről, azaz a Fradi már most 215 millió forint fölött keresett a nemzetközi porondon.

Ha a magyar bajnok következő ellenfelét, a máltai Vallettát is búcsúztatná Szergej Rebrov együttese, a harmadik selejtezőkörért újabb 480 ezer euró – mintegy 156 millió forint – folyhatna be a klubkasszába. Ha a zöldek kiesnének a sorozatból és az Európa Ligában folytatnák, akkor az ottani 3. selejtezőkörbe csatlakoznának be és játszhatnának még legalább két találkozót – ez esetben is 280 ezer eurót kapna a Ferencváros az UEFA-tól.

85 millió a tét a Honvéd, a Loki és a Vidi meccsén

Az Európa Ligában (továbbjutásra) álló DVSC-Fehérvár-Honvéd hármas eddigi bevétele 240 ezer euró, azaz nagyjából 78 millió forint, a második selejtezőkörért, azaz a mai remélt továbbjutásért pedig újabb 260 ezer euró (cirka 85 millió forint) vándorolhatna a magyar klubok számlájára.

Az UEFA pénzdíjai a BL és az EL selejtezőiben

Bajnokok Ligája

1. selejtezőkör: 280 ezer euró

2. selejtezőkör: 380 ezer euró

3. selejtezőkör: 480 ezer euró

Playoff: 5 millió euró

Csoportkörbe jutás: 15,25 millió euró

 

Európa Liga

1. selejtezőkör: 240 ezer euró

2. selejtezőkör: 260 ezer euró

3. selejtezőkör: 280 ezer euró

Playoff: 300 ezer euró

Csoportkörbe jutás: 2,92 millió euró