Mint arról beszámoltunk, az angol Liverpool lesz a Real Madrid ellenfele a Bajnokok Ligája május 26-i, kijevi döntőjében, miután szerdán “csak” 4–2-re kapott ki az AS Roma elleni elődöntő-visszavágón, így 7-6-os összesítéssel a Vörösök jutottak tovább.

A találkozót követően a játékvezetés (két büntetőt is számon kértek a szlovén bírón, Damir Skominán – Dzeko esése, illetve Alexander-Arnold kezezése után) és a szerencse-faktor is téma volt. Íme, a nyilatkozatok és a vitatott esetek!

Eusebio Di Francesco (Roma): – Rendkívüli teljesítményt nyújtottunk, de sajnos két ajándékgólt is adtunk az ellenfélnek. Innen felállva aztán végül így elbukni… de közel volt a tökéleteshez a mérkőzés. A Liverpool az első félidőben remekül futballozott, de a második játékrész már a mienk volt. Végül az jutott tovább, aki kevesebb hibát követett el, nagyon kevésen múlt és szerintem többet is érdemeltünk. Szomorú vagyok a kiesés miatt, de büszkék lehetünk a fordításunkra és a hozzáállásunkra!

James Pallotta (a Roma elnöke):Először is gratulálok a Liverpoolnak.

De úgy gondolom, megint kiderült, miért van szükség a videóbíróra a BL-ben. Kész röhej, ami a pályán zajlott!

Monchi (a Roma sportigazgatója):  – Itt az ideje, hogy felemeljük a szavunkat!

Ne csak a Roma, de például a Juventus és amiatt, ami velük történt a Real Madrid ellen. Ki kell állnia magáért az egész olasz labdarúgásnak, mert amit ma velünk műveltek, az sokkoló volt! A szurkolók most poénkodhatnak, hogy az igazi döntőnek a Bayern-Roma meccsnek kellett volna lennie. És sajnos igazuk is van…

Jürgen Klopp (Liverpool):Ez volt talán a legrosszabb meccsünk eddig a BL-ben. Voltak jó ellentámadásaink ugyan, de nem használtuk ki elég jól őket. Meg is büntettek érte minket. A vitatott eseteket nem láttam tisztán, de megértem a rómaiak dühét, én is így éreznék a helyükben. Az biztos, hogy nem lennék boldog. Tény, hogy szerencsénk is volt. A Roma minden elismerést megérdemel a bátor játékáért, a talpra állásáért. Most megyünk Kijevbe, ami elég őrülten hangzik, de ez az igazság. Elképesztő út áll mögöttünk.

A rómaiak ezt a két büntető kérték számon a bírón. Igazuk van?

Klopp vezényelt a meccs után

A találkozó után Klopp a Liverpool-szurkolókkal ünnepelt, legalábbis igyekezett közel férkőzni hozzájuk, jópár biztonsági ember gyűrűjében…