Szergej Rebrovot rögtön “megtalálta” egy horvát újságíró azzal, hogy mit gondol arról, hogy a “kapura lövés nélküli”, visszahúzódó játékkal ki tudja-e majd harcolni csapata a továbbjutást az 1-1-s első meccset követően?

Nem értem, mire gondol…akkor én hadd kérdezzem meg, miért nem támadott le minket, vagy helyezett minket nagyobb nyomás alá a Dinamo Zagreb hazai pályán…?

– szólt az ukrán tréner “paprikás” válasza, majd így folytatta a szakember:

Nagyon fontos gólt értünk el egy nagyon erős ellenfél otthonában, amely azért már egy másik szintet képvisel. A csapatom viszont megmutatta ma az erejét. Igen, talán nem lőttünk ma annyit kapura, de egyszer betaláltunk, elértük, amit akartunk, majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Az biztos, hogy a visszavágó egy egészen már mérkőzés lesz majd.

A Fradi zágrábi gólszerzője is meglepődött: “Azt hittem, lesen vagyok és nem adják meg”

Szóba került az első negyedóra is a sajtótájékoztatón, amikor is a hazaiak nagyon az FTC fölé nőttek és a vezetést is megszerezték.

A Dinamo Zagreb erősen kezdett, nem koncentráltunk eléggé az elején, pedig a meccs előtt is felhívtam a figyelmet, hogy az első 10-15 perc nagyon fontos lesz. Várható volt, hogy bekezdenek majd, ami meg is történt, de annak nagyon örülök, hogy a csapat fel tudott állni a hátrányból. Náluk volt többet a labda, ők irányítottak, több helyzetet is alakítottak ki, de ez még csak az első meccs volt. 

A tréner szerint a két félidő játéka között nem volt nagy különbség.

Nem gondolom, hogy annyival másképpen játszott volna a csapatom a szünet után. Annyi történt, hogy a gól jót tett nekünk, nyugodtabban, jobban odafigyelve játszottunk talán. Az tény, hogy számomra a második félidő első negyedórája szuper volt, nálunk volt a labda, de ez szerintem – ahogy már mondtam – inkább az ellenfelünknél jelez problémát, mintha ekkor tartottak volna tőlünk. A góljuk után úgy tűnt, visszaálltak és próbálták őrizni az eredményt. Amikor aztán mi találtunk be, mi is visszább álltunk, pedig nem kértem ezt a játékosoktól. 

Rebrov szerint viszont nincs arról szó, hogy a zágrábi döntetlennel ők lennének már a favoritok a továbbjutásra.

Van ugyan némi előnyünk a mai eredménnyel, de nagyon komolyan fel kell készülnünk majd egy erős ellenfélből. Mindannyian tudjuk, mennyire fontos mérkőzés vár ránk. Engem nem érdekel, hány helyzetünk lesz, most elértünk egy jó eredményt, de hátravan még a visszavágó is – tette hozzá.

BL, EL: Ilyen volt a hangulat Zágrábban – minden a magyar klubok nemzetközi meccseiről!