Mint arról beszámoltunk, egy első percben kapott gól és 0-2 után is képes volt felállni a Legia Varsó a címvédő Real Madrid elleni BL-csoportmeccsen, és végül csak egy 85. percben kapott gól miatt nem nyert hatalmas meglepetésre a lengyel bajnok a spanyol sztárcsapat ellen (3-3).

Nikolics Nemanja, a Legia magyar légiósa ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet klubjában. Így értékelte a történteket a zártkapus találkozót követően, a legia.sport.pl cikke szerint.

Hogy csalódott vagyok-e vagy boldog? 50-50 százalékot mondanék mindkettőre. A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk döntetlent, ráadásul 0-2-ről. A szurkolóink mindig a végsőkig való küzdést várják el tőlünk, és ezt a karakterünket a Real ellen is megmutattuk. Ugyanakkor sajnáljuk, és beárnyékolja a meccset, hogy a végén nem tudtuk megőrizni az előnyünket, de szégyenkeznivalónk nincs.  Varázslatos  este volt. Nagyon sajnáljuk, hogy a szurkolóink nem láthatták ezt a találkozót a stadionban, de egy ilyen meccset követően nem lehetünk elégedetlenek. Abban a pár percben, amikor a magunk javára fordítottuk a mérkőzést, fantasztikusan játszottunk. Senki nem ült a kispadunkon, állva biztatták a cserék is a pályán lévőket. Kár, hogy az ellenfelünk végül megszerezte a harmadik gólját, de el kell ismernünk, egészen pazar sebességgel járatták a labdát.

Nikolics azt is kiemelte, mi hangzott el a mérkőzést megelőzően és mi írta felül gyorsan a terveiket.

Az edzőnk azt mondta, hogy menjünk ki a pályára és élvezzük a pillanatot. Büszkék lehetünk arra, hogy egyáltalán lehetőségünk volt megmérettetni magunkat a Real Madrid ellen, és hozzájuk hasonlóan nagyon jó meccset játszottunk. Nem kellett félnünk tőlük, mert ők is emberek, akik követnek el hibákat. Megvolt a konkrét tervünk az estére, de Bale fantasztikus gólja gyorsan felülírta azt. Amikor felkelek majd, büszkén fogok így is visszatekinteni a történtekre.

A csatár ugyanakkor figyelmeztette magát és csapatát is, hogy a földön kell maradniuk.

Remek eredményt értünk el, de nem dőlhetünk hátra elégedetten. A Bajnokok Ligájában szerepelni egy hatalmas kiváltság, egy bónusz, de még mindig küzdhetünk az Európa Liga-szereplésért a csoportban, mindamellett, hogy számunkra a legfontosabb. Hozzá kell tennem, hogy ha úgy játszunk majd ott is, mint a Real ellen, nem kell tartanunk senkitől. Fontos, hogy azt az önbizalmat, amit most összeszedtünk, tovább tudjuk vinni a következő mérkőzésekre is.


 

Nikolics a Przeglad Sportowy cikkében komoly kritikában részesült a mérkőzést követően. A szerző, Mateusz Janiak szerint a házi gólkirály ezúttal a gyenge láncszem volt a Legiában, aki rendszeresen elveszítette a párharcait a francia Raphael Varane-nal szemben.

Példaként a cikkben azt a szituációt hozták fel, amikor az első félidő végén a bekk úgyis lefutotta és szerelte a magyar válogatott támadót, hogy a kecsegtető helyzetbe kerülő Nikolicsnak jókora előnye volt.

“Erőben, sebességben és kondícióban nem ütötte meg a szintet”

– fogalmaz keményen a portál, hozzátéve, hogy Nikolics ráadásul több ízben rossz döntést hozott a labda birtokában. Kiemelik, hogy a helyére beállt svájci-szerb Aleksandar Prijovic öt perc alatt több hasznot hozott csapatának, mint a magyar támadó, és gólpasszt is adott Thibault Moulinnak a 83. percben.