A nap eredményei

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Liverpool – Bayern München 0-0
Olympique Lyon – Barcelona 0-0

A nap ollózása

Ahelyett, hogy egyszerűbb megoldást választott volna óriási ziccerben a Liverpool támadója, Sadio Mané, inkább “zsórizott” egyet és ollózós gólt akart lőni, kísérlete azonban csúnyán célt tévesztett.

A nap védése

Kétségkívül a játéknap legnagyobb védését a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen mutatta be, aki Martin Terrier óriási bombáját tolta a lécre.

A nap nyilatkozata

A Liverpool – Bayern München találkozó lefújását követően kisebb balhé alakult ki a kispadnál a két vezetőedző, Jürgen Klopp és Niko Kovac között. A német tréner ingerülten és dühösen beszélt kollégájához, a meccs utáni interjúkban pedig természetesen az újságírók nem felejtették el megkérdezni Kloppot az incidensről.

Egy félreértés volt az egész, semmi több. Kezet akartam fogni Nikóval, aki először az egész Bayern-kispaddal lepacsizott. Mondtam neki, amikor ezt követően odajött, hogy legközelebb csak egy pillanatra forduljon meg, és akkor gyorsan lerendezzük, mert én is menni akartam a saját játékosaimhoz. De csak álltam ott, mint egy ökör a hegy előtt – mondta Klopp.

A nap statisztikája

A Gracenote statisztikái szerint a Bayern a 0-0 ellenére is előnybe került, hiszen az első, idegenbeli meccsen gól nélküli döntetlent elérő alakulatok az esetek 65.4 százalékában hazai pályán ki tudják vívni a továbbjutást.

Hogyan került a képbe Kylian Mbappé?

„Az eredménnyel elégedettek vagyunk, megvan az esélyünk a továbbjutásra. Több jó kontrát elpuskáztunk, adva voltak a lehetőségek a gólszerzésre, de a lényeg, hogy nem kaptunk gólt. Ahogyan Kylian Mbappé mondta: hinni kell a francia csapatokban. Minden esélyünk megvan a továbbjutásra! Hiszünk magunkban!”

Így értékelte a Barcelona elleni 0-0-t a Lyon szélsője, Léo Dubois (L’Équipe)

A nap lúzere

Továbbra is átok ül a Barcelona támadóján, Luis Suárezen az idegenbeli Bajnokok Ligája-összecsapásokon. Az Evening Standard cikke szerint az uruguayi játékos 1252 napja nem lőtt gólt ebben a sorozatban távol a Camp Noutól. Suárez legutóbb 2015. szeptember 16-án volt eredményes idegenben a Roma elleni találkozón.