Az Atlético Madrid a Lokomotiv Moszkva 2-0-s legyőzésével bebiztosította továbbjutását a Bajnokok Ligája D-csoportjából, a 2014-ben és 2016-ban is döntőt játszó együttes csoportmásodikként lett tagja a legjobb 16 mezőnyének.

A szerdai mérkőzést Kassai Viktor vezette, és a beszámolók szerint a sorozatba több mint egy év után visszatérő magyar bírónak alaposan meggyűlt a baja a videóbíróval, összességébben pedig három olyan eset is volt a külföldi lapok szerint, amikor Kassai picit “eltévedt” az ítéletek között.

Az ElDesmarque és a Mundo Deportivo c. lap is megjegyzi például, hogy az első, már az 2. percben megadott 11-esnél is kétes döntést hozott a magyar játékvezető. Nem a jogos büntető befújásával, hanem azzal, hogy nem rúgatta újra a Trippier által végül kihagyott 11-est. A lövés pillanatában ugyanis Kochenkov kapus kilépett a helyéről, ami miatt a lap szerint újra kellett volna lövetni a pontrúgást és sárgát is kellett volna adni a hálóőrnek.

Ehelyett Kochenkov védett büntetője került a hivatalos jegyzökönyvbe. Hozzáteszik, hogy a VAR, azaz a videóbíró is Kassai segítségére siethetett volna az esetben, de ez végül elmaradt.

Közbelépett viszont a VAR kétszer is később, “megmentve” ezzel Kassait két rossz döntéstől. A második, már értékesített Atlético 11-esnél  a 17. percben például a magyar játékvezető elsőre nem vette észre a nyilvánvaló kezezést, de a videóbíró itt szerencséjére éberebb volt.

Nem sokkal később, a 26. percben Morata is a kapuba talált, Kassai pedig középkezdést ítélt – mint kiderült, rosszul. Megint jött a VAR és kiderült, hogy a spanyol válogatott támadó – ha nem is sokkal, de – lesről indult, így a gólja nem volt érvényes, így ekkor végül maradt az 1-0.