– Hasonló kezdésre számítottunk, mint ami az első mérkőzésen volt. Ennek ellenére volt két olyan helyzetünk is, amikor megszerezhettünk volna a vezetést. Negyedóra múlva megszerezték a vezetést, sajnos minden kisebb hibánkat könyörtelenül kihasználták – kezdte Dibusz Dénes a meccs utáni értékelését, majd újságírói kérdésre kitért Sigér Dávid kapufájára is. – Ha az beljebb megy, vagy a második félidő második percében nem kapunk ilyen gólt, akkor teljesen más második félidő kezdődött volna. Kár erről beszélni, mert ezen már sajnos nem tudunk változtatni. Mindenki a maximumot nyújtotta a mérkőzésen, mindent megtettünk a pályán, sajnos a jobb csapat jutott tovább.

A Ferencváros kapusa szerint nagyobb arányú vereséget is szenvedhettek volna. Hozzátette, kár búsulniuk, hiszen újabb feladatok várnak a csapatra a folytatásban.

– Kint nagyon jó eredményt értünk el, de a mai mérkőzés megmutatta, hogy a Dinamóban komoly minőség van, és az elől játszó négy-öt játékosuk bármikor képes eldönteni egy mérkőzést, amit ezúttal is láthattunk. Nyilván a mérkőzés túlzó különbséget hozhatott volna a kiállítás után.

Gyakorlatilag a hátralévő percekben arra összpontosítottuk az erőinket, hogy minél kevesebb kapott góllal ússzuk meg.

Előre kell tekinteni, biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz feldolgozni ezt a mérkőzést. A hétvégén a Kaposvárral játszunk, majd a jövőhéten az Európa Liga-csoportkörért csatázhatunk. Nincs idő keseregni, tanulni kell ebből a mérkőzésből. Nagyon kevés ilyen szintű mérkőzést játszunk. Lehet, hogy ennek is voltak köszönhetőek az apró pontatlanságaink, vagy a lassú döntéseink.

Végül a szurkolókról is szót ejtett, akik végig buzdították a csapatot a kilencven perc során.

– Jó tanulópénz volt mindenkinek, és ebből a mérkőzésből tudnunk kell építkezni. Főleg azok után, hogy a szurkolók ilyen hangulatot teremtettek, és végig mögöttünk álltak. Úgy gondolom, hogy az utóbbi időben példátlan támogatásról tettek tanúbizonyságot, és ezt szeretnénk meghálálni az Európa Liga-playoffal.

Felemelő érzés volt. Ha pozitívumot szeretnék keresni a mérkőzésben, akkor ez az egyetlen.

Tényleg jó volt átélni annak ellenére, hogy csúnya vereség lett a vége. Azt gondolom, értékelték azt, ahogy az elmúlt mérkőzéseken belementünk a párharcokba, ahogy hozzáálltunk a mérkőzésekhez, nem álltunk vissza védekezni, próbáltunk olyan focit játszani, amit elterveztünk. Sajnos van ilyen, hogy meg kell emelnünk a kalapunkat a jobb játékerő előtt. Nagyon csalódottak vagyunk emiatt, de tényleg tovább kell menni és előretekinteni – tette hozzá a 28 éves hálóőr.

Rebrov: “Lehet, hogy nem állunk készen a BL-re” – értékelés