A nap eredményei

Real Madrid – Atalanta 3-1 (Benzema 34., S. Ramos 60. – 11-esből, Asensio 85., ill. Muriel 83.)

Továbbjutott a Real Madrid (kettős győzelemmel, 4-1)

Manchester City – Borussia Mönchengladbach 2-0 (De Bruyne 12., Gündogan 18.)

Továbbjutott a Manchester City (kettős győzelemmel, 4-0)

A nap nyilatkozatai

Zinédine Zidane (Real Madrid, vezetőedző): – Nagyszerű meccset játszottunk az elejétől a végéig, emiatt nagyon boldog vagyok, és természetesen a továbbjutás miatt is. A negyeddöntőben vagyunk, egyre bonyolultabb és nehezebb meccsek várnak ránk. Fontos a regeneráció, hiszen szombaton egy újabb meccs vár ránk. Védekezésben és támadásban irányítottuk a játékot, sok esélyünk volt a gólszerzésre. Örülök a játékosoknak és az általuk játszott játéknak. Megpróbáljuk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Miért ne? Azért vagyunk itt, egyáltalán nem tartom ezt lehetetlennek. Megpróbáljuk, nehéz lesz, de küzdeni fogunk érte. Két versenysorozatban is életben vagyunk még, de ma élveznünk kell nemcsak a lőtt gólokat, hanem különösen a játékunkat. Amikor felkészítem a játékosokat, majd a pályán nagyon jól mennek a dolgok, akkor boldog vagyok, különösen egy olyan csapat ellen, amely nagy koncentrációt követel tőled.

Gian Piero Gasperini (Atalanta, vezetőedző): – Nem bántam meg, hogy ezt a kezdőcsapatot küldtem pályára, hiszen nem készülhettünk fel előre a hibákra és az ajándékba adott gólokra. Ha újrakezdhetném a meccset, akkor is ugyanezeket a döntéseket hoznám. Ha gólokkal ajándékozod meg az ellenfeledet, az sosem könnyíti meg a helyzeted. Összességében azonban elégedett vagyok a mostani BL-szereplésünkkel, hiszen továbbjutottunk a csoportból az Ajax előtt, de a Real Madrid ellen valóban jobb játékot vártam.

Pep Guardiola (Manchester City, vezetőedző): – Nagyon jók voltunk, meg fogjuk ünnepelni ezt a győzelmet. A BL-ben sosem mehetsz biztosra, de a két korai gólunk érezhetően megnyugtatta a csapatot. Sikerült gyorsan járatni a labdát, támadásban és védekezésben is együtt mozogtunk, örülök, hogy újabb meccset hoztunk le kapott gól nélkül. Jó formában vagyunk, de ha nem a munkára, hanem a trófeákra gondolnánk, akkor nagyon rossz úton járnánk. Jelenleg mindenki fitt, de ez megváltozhat akár egy nap alatt. Közeledik a nemzetközi szünet és nem tudjuk, milyen állapotban fognak visszajönni a játékosok. Leicester, BL-meccs, Leeds, BL-meccs… Ez vár ránk, nem tudom, mi fog történni. Szombaton viszont vár még ránk az Everton az FA-kupában.

Marco Rose (Borussia Mönchengladbach, vezetőedző): – Európa egyik legerősebb csapata állított meg minket, úgyhogy összességében elégedett vagyok a BL-ben mutatott teljesítményünkkel a mostani idényben. Mindenki láthatta, milyen kvalitásokkal rendelkezik a City, ugyan harcoltunk, sokat futottunk, de nem könnyű úgy játszani, ha nincs nálad a labda. El kell ismerni, ez a szint magas volt nekünk.

A nap legérthetetlenebb ítélete

Danny Makkelie játékvezető ugyan nem jelzett egy perc hosszabbítást sem a Real Madrid-Atalanta első félidejének végén, ám ennek ellenére is érthetetlen, hogy miért épp egy hajszálpontos kiugratás és egy kialakulóban lévő helyzet közepette fújta le a játékrészt.

A nap statisztikái

– Kedd este a Manchester City meglőtte a szezonbeli (minden versenysorozatot figyelembe véve) 100. és 101. gólját is, ezzel zsinórban már a nyolcadik idényében érte el a 100-as álomhatárt. A Manchester Unitedet viszont még nem sikerült beérnie, a Vörös Ördögök ugyanis a 2004/05-ös és a 2012/13-as szezon között zsinórban kilenc alkalommal szereztek legalább 100 gólt az angol első osztályú csapatok között.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski és Raúl González Blanco után Karim Benzema az ötödik játékos a Bajnokok Ligája történelmében, aki elérte a 70 gólt.

A nap címlapjai

Marca: “Éhesek a BL-re”
AS: “Egy finom ital a BL-ben” (utalva Sergio Ramos és Lucas Vázquez gólörömére)

BL: A Manchester City Budapesten, a Real Madridban lépett simán a nyolc közé – videók