Liverpool – Manchester City 3-0 (Salah 12., Oxlade-Chamberlain 20., Mané 31.)

A meglepőnek mondható 3-0-ás végeredménnyel zárult Liverpool – Manchester City angol házirangadó után a gólok mellett egy sajnálatos eset is fókuszba került. A találkozót megelőzően ugyanis a hazai szurkolók megtámadták a City csapatbuszát, üvegekkel és pirotechnikai eszközökkel is megdobálva a járművet. A buszon senki nem sérült meg, de két rendőrt orvosi ellátásban kellett részesíteni az incidenset követően.

A Liverpool elítélte a történteket és elnézést kért a Manchester City-től. Pep Guardiola viszont a meccset követően sem tudott túllépni az eseten.

Normális esetben a rendőrség tudja, mi történhet egy ilyen helyzetben és próbálja azt elkerülni. Pláne azok után, ami tavaly Dortmundban megesett. Mi focizni jöttünk ide, a sport miatt, így számomra teljesen érthetetlen, ami történt. A buszt tönkretették, amit nem vártam volna Liverpooltól. Nyilván nem a klubról beszélek, hanem az emberekről, akik ezt tették. Remélem, több ilyen nem fordul elő – dühöngött a spanyol tréner, aki a mérkőzésről is beszélt azért.

Most aligha hiszi el bárki is, hogy továbbjuthatunk. De van még hátra 90 perc, meg fogjuk próbálni. A fociban bármi előfordulhat, lesz még egy visszavágó a saját stadionunkban, a szurkolóink, a családjaink előtt. Kemény feldolgozni az eredményt, de egyszerűen jobbak voltak a kapu előtt, mint mi.

A Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp is egyetértett azzal, hogy a továbbjutás a fölényes sikerük ellenére sem dőlt még el.

Az biztos, hogy a 3-0 jobb mint a 0-3…nem játszott rosszul a City, de nem tudtak annyi lehetőséget kialakítani, mint szoktak, hála a remek védekezésünknek. Ez az egyetlen útja annak, hogy megállítsa egy csapat a City-t, ráadásul a támadóink minőségének köszönhetően három gólt is szereztünk. De túl régen vagyok benne a fociban ahhoz, hogy hátradőljek. Emlékszem, a Dortmunddal 3-0-ra kikaptunk a Realtól és mindenki azt mondta, hogy végünk. Erre lecseréltem 6-7 játékost a visszavágóra, nyertünk 2-0-ra, de 5-0 is lehetett volna. Az biztos, hogy a 0-3 miatt a City-nek majd jobban ki kell nyílnia, nekünk pedig ki kell majd használnunk ezt. Senki nem táncolt vagy ünnepelt az öltözőnkben, ez a párharc is 180 percig tart.

Barcelona – AS Roma 4-1 (De Rossi 38. – öngól, Manolas 56. – öngól, Pique 59., Luis Suarez 87., ill. Dzeko 80.)

Barcelonában is simának mondható, 4-1-es siker született az AS Roma ellen, amelyhez a vendégcsapat is jelentősen hozzájárult két öngóljával.

Az olaszok szakvezetője, Eusebio Di Francesco a balszerencse mellett a játékvezetőt, a holland Danny Makkeliét, illetve szerinte a Rómát sújtó ítéleteit is okolta a mérkőzést követően. Két döntést is felhozott a tréner, Semedo akasztását(?) Dzeko kárára, illetve azt a szituációt, amikor a bíró 11-es helyett szabadrúgást ítélt a Roma javára, Samuel Umtiti faultját a 16-oson kívül látva.

De Rossi elkövetett egy hibát, ami bármikor előfordulhat, Manolasnak pedig hatalmas pechje volt. Természetesen mi is felelősek vagyunk a Barcelona győzelmében, de szerintem van annyira jó csapat az ellenfelünk, hogy ne kelljen segítséget kapnia a bíróktól. Semedo szabálytalansága Dzekóval szemben egyértelmű büntető volt, de utána kaphattunk volna még egyet. Eléggé igazságtalan így kikapni, pláne azok után, hogyan futballoztunk. A négy kapott gólt erősen túlzónak érzem – mondta a római edző.

Ernesto Valverde, a katalánok trénere szerint viszont megérdemelt volt csapata háromgólos sikere. A Barca egyébként egy furcsa BL-rekord birtokosai lettek szerda estére, hiszen egy csapat ellenfelei sem szereztek még a sorozatban egy idény alatt öt öngólt.

A foci a hibák játéka is. Azon vagy, hogy kihasználd az ellenfél bakijait, miközben te lehetőség szerint ne kövess el hasonlóakat a pályán. Minden edző azt szeretné, hogy a játékosai tökéletesek legyenek és soha ne hibázzanak. Minden csapat kap és ad ajándékba gólokat. Az, hogy ennyi öngól születik a meccseinken, nem csak szerencse kérdése, teszünk is érte, keményen letámadjuk például az ellenfeleinket már a saját térfelükön, állandóan keressük a támadások lehetőségét. Ezért is van annyit a labda a riválisaink büntetőterületének környékén. Ma is remek meccset játszottunk, persze jó lett volna gólt sem kapni, de így is jelentős előnnyel utazunk Rómába – tette hozzá.