BL-csoportkör, 5. forduló, keddi játéknap

E-csoport

FC Barcelona – Benfica 0-0
Dinamo Kijev – Bayern München 1-2 (Garmash 70., ill. Lewandowski 14., Coman 42.)

F-csoport

Young Boys – Atalanta 3-3 (Siebatcheu 39., Sierro 80., Hefti 84., ill. Zapata 10., Palomino 51., Muriel 88.)
Villarreal – Manchester United 0-2 (C. Ronaldo 78., Sancho 90.)

G-csoport

Lille – Salzburg 1-0 (J. David 31.)
Sevilla – Wolfsburg 2-0 (J. Jordan 13., Mir 97.)

H-csoport

Chelsea – Juventus 4-0 (Chabolah 25., R. James 56., Hudson-Odoi 58., Werner 95.)
Malmö – Zenit Szentpétervár 1-1 (Rieks 28., ill. Rakitsky 93. – 11-esből) – piros lap: Chistyakov (Zenit, 86.)


A nap nyilatkozatai

Xavi (Barcelona): – Elszalasztottunk egy lehetőséget, de tovább kell mennünk – Münchenben jön egy újabb lehetőség, amit meg kell ragadnunk. A Benfica egy null-nullért jött. Tudták, hogyan kell játszani, hogy ezt elérjék, ez az egyik fő oka annak, hogy nem lőttünk gólt. A legfontosabb dolog az, hogy lehetőségeket alakítottunk ki. Csak idő kérdése, hogy ezeket a helyzeteket berúgjuk. Láttam néhány nagyon pozitív dolgot: olyan dolgokat, amelyek nagyon elégedetté és optimistává tesznek. Csak egy gól hiányzott a jó teljesítményből, nagy kár érte. De az összegzés az, hogy nagyon jól játszottunk. Reális arra gondolni, hogy le tudjuk győzni a Bayernt. Meg kell mutatni a karakterünket és a képességeinket, az lesz az utolsó esélyünk a továbbjutásra. (uefa.com)

Jorge Jesus (Benfica): – Végig keményen védekeztünk. Igaz, hogy a 94 perc alatt a Barcelonának volt egy-két lehetősége a gólszerzésre, de a végén már a kapus sem volt a kapuban az utolsó esélyünknél. Harminc éve vagyok edző, és még soha életemben nem láttam ilyet, de sajnos velem és a Benficával most ez történt. Szeretnék gratulálni a csapatnak a védekezés megszervezéséhez. Olyan eredménnyel távoztunk innen, amely még mindig álmodozni hagy minket, de nem csak magunktól függ a sorsunk. Folyamatosan ugyanazt mondom: a Barcelona a világ egyik legjobb csapata, és mi velük versenyzünk a kvalifikációért. Erre büszkék lehetnek a szurkolók, a játékosok és az edző is – ma egy nagyszerű csapat szintjén voltunk. (uefa.com)

Seferovic kihagyott helyzete

Thomas Tuchel: – Türelmesek akartunk maradni, de ugyanakkor nem akartuk elaltatni magunkat, folyamatosan növelni akartuk a ritmust és az intenzitást. Nagyon nehéz volt helyzetet kialakítani és gólt szerezni, de nekünk nagyon sokat sikerült végül kialakítani. Elképesztő teljesítmény és fantasztikus eredmény. Élesebbek voltunk, mint Torinóban, több kockázatot vállaltunk, ami Torinóban hiányzott. Kontrolláltuk a meccset, de csak puszta kontrollal nem lehet legyőzni a Juventust – át kellett jutni a védősorukon, sok futásra volt szükség labda nélkül. Nagyon jók voltunk és szép gólokat lőttünk. (uefa.com)

Massimiliano Allegri: – A Chelsea egy nagyszerű csapat, a BL címvédője. Az első meccsen Torinóban nagyszerű meccset játszottunk ellenük, ma is jó első félidőt produkáltunk, de a másodikban megbüntettek minket. Csalódottak vagyunk a négy kapott gól miatt, de a célunkat, ami a kvalifikáció volt, elértük. Torinóban 90 percig figyeltünk a védekezésre, de ma csak 45 percig tettük ezt, aztán feladtuk. Tudjuk, hogy mik az erősségeink és a gyengeségeink. Az ilyen esték után is javulni fogunk. Nem haragszom a srácokra, de a második félidőben jobban kellett volna játszanunk. Kulusevski tegnap fogorvoshoz ment, problémája volt, és nem volt olyan állapotban, hogy ma kezdjen. Dybalának csak 30 perc volt a lábában. De nincs mentség, tudjuk, hogy jobban kell játszanunk, mint a második félidőben. (uefa.com)

A nap statisztikái

– A Chelsea elleni 4-0-s vereség a Juventus eddigi legsúlyosabb veresége a Bajnokok Ligájában, és 2004 óta a legnagyobb arányú veresége minden versenysorozatot figyelembe véve.

Thomas Tuchel a Chelsea vezetőedzőjeként az első 50 mérkőzésén mindössze 24 gólt kapott. Az angol klubok történetében még egyetlen menedzser sem kapott kevesebb gólt az első 50 mérkőzésén.

– A Bayern München 21 Bajnokok Ligája-meccs óta veretlen idegenben (17 győzelem, 4 döntetlen), ami rekordot jelent, hiszen felülmúlta a Manchester United korábbi 16 meccses rekordját. A német címvédő legutóbbi idegenbeli veresége a BL-ben 2017 szeptemberében, a Párizsban elszenvedett 3-0-s vereség volt. (uefa.com)

A nap címlapjai

Sport (katalán): “Csoda kell Münchenben”
AS (spanyol): “A KO határán”
Tuttosport (olasz): “Szégyenletes. Nézhetetlen és sikertelen volt a Juventus Londonban”
Corriere dello Sport (olasz): “Kicsiny Juventus”
L’Equipe (francia): “Szívmelengető”

A nap mentése

Thiago Silva a gólvonalról húzta ki Álvaro Morata emelését, megmentve ezzel csapatát a kapott góltól.

A nap bakija

Manuel Neuer hatalmas lyukat rúgott, szerencséjére azonban a kapufára, onnan pedig kifelé pattant a labda.