A nap eredménye

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Barcelona – Liverpool 3-0 (L. Suárez 26., Messi 75., 82.)

 

A nap értékelései

Ernesto Valverde (Barcelona):Ennek a párharcnak még nincs vége, még nem jutottunk tovább. Bár az jó, hogy győztünk és nem kaptunk gólt, voltak olyan időszakok, amikor csak szenvedtünk a pályán, amikor a Liverpool jobb volt. Az elmúlt idényben is volt egy háromgólos előnyből kezdődő visszavágónk, és mégis kiestünk…nem aggodalmaskodva utazunk majd a második meccsre, de az akkori tapasztalatainkat fel kell majd használnunk a visszavágón – utalt a tavalyi, Roma elleni kiesésre a tréner.

Jürgen Klopp (Liverpool):Jól játszottunk, szuper mérkőzésünk volt. De egy ilyen csapat ellen, mint a Barcelona, néhány pillanatnyi kihagyás is elég a gólhelyzethez. Nagyon elégedett vagyok a produkciónkkal, de persze nem vagyok túl boldog az eredmény miatt. Ilyen a futball. Rendkívül sok helyzetet alakítottunk ki, sokat volt nálunk a labda, főleg a második félidőben, az egygólos hátrány nem okozott gondot nekünk gondot, de nem is szokott.

Nem tudom, ennél hogyan tudnánk jobban futballozni.

Lionel Messi az ilyen napokon megállíthatatlan, micsoda gól volt a második! Tudtuk, hogy egy világklasszis, nem lepődtem meg rajta. Összességében azért jól védekeztünk és szívvel-lélekkel játszottunk, pont úgy, ahogy azt én szeretem. Az öltözőben most nem lesz buli, az biztos. Tanulnunk kell a történtekből a visszavágóig.

A nap gólja

Messi második, szabadrúgásból lőtt góljára nehéz szavakat találni. Pontosabban mégiscsak lehet: ez volt a 600.(!) találata Barca-mezben…

A 600 gól megoszlása sorozatonként:

A nap letolása:

Furcsa módon barcelonai oldalon, épp Lionel Messi döntött úgy, hogy kritikusan kell szólnia, méghozzá a szurkolók egy része felé. Méghozzá amiatt, hogy brazil csapattársa, Philippe Coutinho heves füttyszó és pfujolás közepette kellett, hogy lejöjjön a pályáról, amikor Ernestp Valverde lecserélte a második félidőben. Az egykori liverpoolit a hazai drukkerek szerintük gyenge produkciója miatt találták meg.

Ez egy olyan időszak, amikor a szokottnál is jobban kell összefognia a játékosoknak és a szurkolóknak is. Csak közösen tudjuk elérni a kitűzött célokat, nincs arra idő, hogy egymást kritizáljuk. Eléggé csúnya dolog volt hallani-látni, hogy így állnak hozzá a drukkerek egy csapattársamhoz. Nem az én dolgom megmondani, jól vagy rosszul játszott-e, de az biztos, hogy ki kell állnunk mellett, támogatnunk kell őt – szólt a letolás az argentin részéről a lefújás után.

A nap ziccere

A találkozó 97. percében Ousmane Dembele akár 4-0-ra is alakíthatta volt a végeredményt, de a francia szélső kihagyta a szinte kihagyhatatlant.