Szerdán folytatódtak a BL-nyolcaddöntőinek visszavágói. A két találkozón összesen 7 gól született, miközben Lionel Messi egymaga két köténygólt lőtt a Chelsea-nek és így a Barcelona továbbjutott, míg a Bayer München idegenben is legyőzte a Besiktast. A találkozók főszereplői így értékelték az eseményeket.

Besiktas – Bayern München 1-3

Thomas Müller (Bayern München, csatár): – A második játékrészben voltak olyan szakaszai a találkozónak, amivel egyáltalán nem lehetünk elégedettek. A félidő középe teljesen kiesett, folyamatosan eladtuk a labdát indokolatlanul, belementünk olyan vagdalkozásba, ami eddig nem volt jellemző ránk. Külön aggasztó, hogy ilyen találkozón is képesek voltunk három sárgát beszedni. Nem ez volt a tervünk.

Barcelona – Chelsea 3-0

Ernesto Valverde (Barcelona, edző):Nagyon erős a Chelsea, játékosai igazi csapatot alkotnak, és rendkívüli labdarúgói vannak, azaz tudtuk, hogy nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást. Megmutatták, hogy mennyire jól játszanak, számunkra ez volt az idény egyik legkeményebb mérkőzése számunkra. Ahogy az első meccsen, most is kontrolláltuk a történéseket, jól játszottunk, de láthatta mindenki, hogy a Chelsea bármikor képes helyzetbe kerülni. Egészen a lefújásig nagyon keményen dolgoztunk. Ha Messi a csapatodban van, az nagy luxus, minden támadásunk rajta folyik keresztül, akármikor veszélyes szituációt tud teremteni.

Antonio Conte (Chelsea, edző):Nagyon balszerencsések voltunk, két mérkőzésen összesen négy kapufát lőttünk. Mindig akkor rúgtak gólt, amikor a legjobban ment nekünk. Sok helyzetet kialakítottunk, de ezeket nem váltottuk gólra. A játékosaim dícséretet érrdemelnek, büszke vagyok rájuk, mindent beleadtak a visszavágón is, nem érdemeltük meg a háromgólos vereséget. Aki látta a mérkőzést, tudja, hogy nem érdemeltük meg. Marcos Alonso buktatásakor egy büntető elmaradt, azzal minden megváltozott volna. Hamar bekaptuk az első gólt, azután próbáltunk jobban játszani. A két meccsen Messi jelentette a különbséget, akiről mindenki tudja, hogy a világ legjobb játékosa. Minden idényében hatvan gólt szerez, nem is topjátékos, hanem szupertopjátékos. Nem szeretnék panaszkodni, megy tovább a szezon, már a hétvégi, Leicester elleni bajnokira koncentrálunk.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását pénteken délben tartják. A negyeddöntő első mérkőzéseit április 3-án és 4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.