Nuno Espirito Santót idén júliusban nevezték ki a Tottenham edzőjének. Kezdésként három győzelemmel rajtolt, legyőzte a Manchester Cityt, majd a korábbi csapata, a Wolverhampton és a Watford ellen is nyert. Utána már három vereséget szenvedett a bajnokságban, és a Konferencia Ligában is finoman szólva nem ment a londoni csapatnak.

Tudom, hogy Nuno és szakmai stábja mennyire szeretett volna sikereket elérni, és sajnálom, hogy meg kellett hoznunk ezt a döntést. Mindig szívesen látjuk őket, szeretnénk megköszönni a munkájukat, és sok sikert kívánunk nekik a jövőben – nyilatkozta a klub honlapján Fabio Paratici ügyvezető.

A portugál szakembernek négy hónap alatt összesen 17 tétmérkőzés jutott a Tottenham kispadján: 9 győzelem 1 döntetlen és 7 vereség volt a mérlege. A londoniak jelenleg a nyolcadik helyen állnak a Premier League tabelláján, 10 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től. A Konferencia Ligában pedig harmadik a G-csoportban.

Az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Fabrizio Romano információi szerint a négy olasz és egy angol bajnoki címmel is rendelkező Antonio Conte veheti át a megüresedett vezetőedzői posztot, akit az elmúlt hetekben éppen a Manchester United kispadjával hozták szóba a nemzetközi sajtóban. (MTI/csakfoci.hu)