A várakozásoknak és korábbi sajtóhíreknek megfelelően a63 éves német Ralf Rangnick lett a Manchester United új vezetőedzője, miután az idény végéig aláírta a szerződését a klubnál, majd két éven át tanácsadói szerepet fog betölteni az együttesnél.

A klub közleménye szerint Michael Carrick még marad a csapat élén, csak a vízum és a munkavégzési engedélyek megszerzésének idején múlik, hogy mikortól áll munkába a német szakember.

Ralf az egyik legelismertebb edző és újító az európai futballban. Az első számú jelöltünk volt az ideiglenes menedzseri posztra a közel négy  évtizedes, felbecsülhetetlen értékű vezetői tapasztalata és technikai tudása miatt. Alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk a szezon hátralévő részében, valamint tanácsadóként a további két évben is – mondta a manutd.com-nak John Murtough sportigazgató.

Izgatottan várom, hogy csatlakozhassak a Manchester Unitedhez és arra fogok koncentrálni, hogy a szezon sikeres legyen a klub számára. A csapat tele van tehetséges játékosokkal és remek az egyensúly a fiatalok és a tapasztalt játékosok arányában. A következő hat hónapban minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem kihozni a játékosokból a bennük rejlő tehetséget, egyénileg és ami annál is fontosabb, csapatként egyaránt. Ezen túlmenően, már alig várom, hogy tanácsadói szerepkörben támogassam a klub hosszabb távú céljait – nyilatkozta Rangnick, aki idén nyártól a Lokomotiv Moszkva sportfejlesztési vezetőjeként tevékenykedett.

Rangnick vezetőedzőként megfordult a Stuttgartnál, a Hannovernél, Schalkénál és az RB Leipzignél is. Jelentős szerepe volt a Red Bull-csapatok sport- és futballfejlesztési részlegének vezetőjeként az RB Leipzig, RB Salzburg, Red Bull Bragantino és a New York Red Bulls felfuttatásában. Emellett az ő irányítása alatt jutott fel a Bundesligába az Ulm.

Mint ismert, Ole Gunnar Solskjaert a múlt szombati Watford elleni 4-1-es vereséget követően menesztették, azóta ideiglenesen Michael Carrick irányította az együttest a Villarreal elleni BL-csoportmeccsen és a Chelsea elleni rangadón is.