A The Athletic és a Sky Sports egybehangzó értesülései szerint a Manchester United és Ralf Rangnick mindenben megegyezett egymással, így a 63 éves német szakember veszi át a csapat irányítását az idény végéig, majd ezután két évig tanácsadói szerepkörben marad a klubnál. A Chelsea elleni vasárnapi rangadón azonban még nem ülhet majd le a kispadra a munkavállalási engedélyek beszerzési ideje miatt.

Rangnick, akit idén nyáron neveztek ki a Lokomotiv Moszkva sportfejlesztési vezetőjének, edzőként megfordult a Stuttgartnál, a Hannovernél, Schalkénál és az RB Leipzignél is. Jelentős szerepe volt a Red Bull-csapatok sport- és futballfejlesztési részlegének vezetőjeként az RB Leipzig, RB Salzburg, RB Bragantino és a New York Red Bulls felfuttatásában. Emellett az ő irányítása alatt jutott fel a Bundesligába az Ulm.

Korábbai szigetországi sajtóhírek szerint Ernesto Valverde, a Barcelona korábbi vezetőedzője is jelölt volt a kispadra, viszont az idén májusban a Lyontól menesztett Rudi García csak vészforgatókönyv szerint került szóba a Manchester Unitednél.

Mint ismert, Ole Gunnar Solskjaert a múlt szombati Watford elleni 4-1-es vereséget követően menesztették, azóta ideiglenesen Michael Carrick irányította az együttest a keddi, Villarreal elleni BL-csoportmeccsen, ahogy a Chelsea ellen is ő fog a padon ülni.