A Manchester United igazgatótanácsa szombat este mintegy öt órán át tartó rendkívüli ülésén döntött Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző menesztéséről, és a norvég szakembernek fizetendő anyagi kompenzációt vették számba. Szigetországi sajtóhírek szerint a klub 7,5 millió fontos “végkielégítést” fizet neki.

Az MU szépen búcsúzott edzőjétől: – Ole mindig is legenda marad a Manchester Unitednél, és sajnálatos, hogy meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést. Bár az elmúlt hetek csalódást okoztak, nem szabad elhomályosítaniuk mindazt a munkát, amelyet az elmúlt három évben végzett A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve. Mindig helye lesz a klub történetében, nem csak játékosként, hanem nagyszerű emberként és menedzserként is, aki sok nagyszerű pillanatot szerzett nekünk – áll a klub közleményében.

A csapatot Michael Carrick irányítja, amíg nem talál végleges megoldást a vezetőség.

A korábbi 67-szeres norvég válogatott labdarúgó, Ole Gunnar Solskjaer 2018 decemberében lett az angol élvonalbeli Manchester United menedzsere, miután José Mourinho távozott a klubtól. Solskjaer első idényében a 3. helyen végzett a bajnokságban, a második évében a 2. helyen zárt, a csapattal Európa Liga-döntőt játszott, amit csak büntetőkkel veszített el. Az idei szezonban legutóbbi öt meccsén csak három pontot szerzett, és a hetedik helyen áll az együttes a tabellán, amely hazai pályán kikapott legnagyobb riválisaitól, a Manchester Citytől és a Liverpooltól is. Solskjaer vezetőedzőként összesen 168 tétmérkőzésen irányította a Manchester Unitedet, mérlege 91 győzelem, 37 döntetlen és 40 vereség a kispadon.

A The Athletic szerint, Brendan Rodgers, a Leicester City északír edzője esélyes a megüresedett posztra, azonban drága lenne a Unitednek és a napokban úgy nyilatkozott, jól érzi magát a csapatánál. Felmerült még Zinédine Zidane is, azonban az ő érkezésére kevés esély mutatkozik, valamint a PSG-t irányító Mauricio Pochettino, és a Sevillát trenírozó Julen Lopetegui neve is, utóbbi esetében a lap szerint már elképzelhetőbb lenne, akárcsak Laurent Blanc.