Cristiano Ronaldo lehet, hogy újonnan érkezett a Manchester Unitedhez, de azonnal öltözői vezetővé vált, amit az a beszéd is bizonyít, amelyet új csapattársainak mondott a hétvégi, Newcastle United elleni győzelem előtt.

A portugál csatárnak mindig is óriási igényei és elvárásai voltak mind önmagával, mind a körülötte lévőkkel szemben, és ezúttal is egy komoly küldetéstudattal tért vissza az Old Traffordra, és a második debütálása előtt arra kérte játékostársait, hogy segítsenek abban, hogy ez sikeres legyen.

“Ronaldo beszéde nagyon erőteljes és felemelő volt. A játékosok és az edzői stáb egésze csendben hallgatta végig” – mondta a The Sun című napilapnak egy forrás, aki aztán szó szerint idézte a portugál sztár motivációs beszédét.

– Két okból tértem vissza a Manchester Unitedhez: az első, hogy szeretem a klubot, a második, hogy szeretem azt a győztes mentalitást, ami a klubra jellemző. Nem pomponlánynak tértem vissza. Ha sikeresek akartok lenni, akkor szükségem van arra, hogy szívből szeressétek ezt a klubot. Úgy kell ennetek, aludnotok és harcolnotok, hogy azt mind a klubért teszitek. Akár játszotok, akár nem, támogatnotok kell a csapattársaitokat, és mindig 100 százalékot kell adnotok a klubért. Azért vagyok itt, hogy nyerjek és semmi másért. A győzelem boldogságot hoz nekünk. Én boldog akarok lenni, ti is? Mindannyian csodálatos játékosok vagytok, és hiszek bennetek, különben nem tértem volna vissza. A szurkolók támogatni fognak, ha a legjobbat adjátok magatokból. Egy győztes mentalitást akarok kialakítani, hogy amikor egy nap visszavonulok, ez a győztes mentalitás megmaradjon, és ez a csapat domináljon majd, ahogyan a múltban is tettük. Mindent meg fogok tenni a csapatért, de szükségem van a támogatásotokra is. Készen álltok a harcra? Készen álltok arra, hogy mindeneteket kitegyétek a pályára? – idézi a Marca a beszédet.

BL: “A Barcelona szomorú valósága, a Bayern egy más kávéház”, Sevillában hagyták ki az év egyik legnagyobb ziccerét – videók, visszhangok