Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy a meglévő segédedző, Michael Carrick mellett Zinedine Zidane-t, Mauricio Pochettinót, Ryan Giggst, Antonio Contét, Brendan Rodgerst nevezik ki az MU élére, azonban ezeket a neveket a tegnapi nap folyamán több forrás is cáfolta.

A Manchester United hivatalos oldalán szerdán bejelentette, hogy az 1999-es, sokáig emlékezetes végjátékot hozó Bajnokok Ligája-döntő győztes góljának szerzője, Ole Gunnar Solskjaer irányítja a csapatot az idény végéig. A 45 éves norvég szakember munkáját Michael Carrick és Kieran McKenna segítik, valamint visszatért a klubhoz Mike Phelan, aki 2010 és 2013 között Sir Alex Fergusont is segítette.

“A Manchester United mindig is a szívem csücske volt, nagyszerű érzés visszatérni ebben az új szerepben. Nagyon várom már, hogy megkezdjem a munkát a klubnál.” – fogalmazott Solskjaer kinevezése után.

A jelenleg 45 éves szakember 11 évvel ezelőtt vonult vissza, majd a Manchester United tartalékcsapatánál kezdte építgetni edzői pályafutását. 2011 és 2014 között két bajnoki címet ünnepelhetett hazájában, a norvég Molde csapatával, majd egy sikertelen időszak következett, hiszen a Cardiff City-t nem tudta megmenteni az angol élvonalbeli kieséstől.

Solskjaer játékos pályafutása során 11 évet játszott a Manchester Unitedben: 6x nyert angol bajnokságot, 2x FA-kupát és 1x Bajnokok Ligáját – az ominózus 99′-es fináléban ő szerezte a győztes gólt a Bayern München ellen.

Menesztették José Mourinhot a Manchester Unitedtől – hivatalos