A 42 éves szakember a válogatott szünetben a Balatonon pihen néhány napot, ugyanakkor az M1 aktuális csatornának hosszabb interjút adott, amelyben többek között beszélt az ukrajnai háború miatt az orosz milliárdos Roman Abramovics által birtokolt londoni klub körül kialakult helyzetről.

Mint azt elmondta, a legtöbb információról a sajtóból értesülnek, de természetesen a klubvezetők rendszeresen tájékoztatják a szakmai stábot. Hozzátette, múlt péntekig kellett leadni a vételi ajánlatokat az egyesület megvételére, több is érkezett, hamarosan pedig megtörténhet a tulajdonosváltás.

– A csapat és a szakmai stáb összefogott, jelen pillanatban csak magunkra számíthatunk, próbálunk csak arra fókuszálni, amire befolyásunk van – mondta a magyar tréner, aki szerint a korábbi vezetés mindent maximálisan biztosított és szabad kezet adott a szakmai stábnak, az eredmények pedig jöttek is, így véleménye szerint a következő tulajdonosnak is hasonló szemlélettel kell bírnia a siker érdekében. Hozzátette, Angliában ez természetes dolog.

Lőw Zsolt röviden bemutatta egy napját is, amely rendkívül feszített, hiszen általában szombat-szerda-szombat ritmusban játsszák a meccseket, így egyik találkozóból a másikba esnek bele, a meccsek között folyamatosak az elemzések, az edzők pedig a délelőtti tréningek előtt három órával kezdik a felkészülést. A magyar tréner kifejtette, munkájának egyik legnehezebb része az utazás, legutóbbi hat meccsükből például ötször idegenben szerepeltek.

Hozzátette, mindig megkapja a kérdést, hogy miképpen lehet világsztároknak megmutatni dolgokat, de leszögezte, ez a munkájának természetes része. Kiemelte, arra nagyon kell figyelni, hogy ha valakit meg akarnak erősíteni valamiben, vagy ki akarnak javítani egy hibát, akkor óvatosan kell időzíteni, hiszen a feszített tempó miatt sokszor a játékosok sem állnak készen hosszú-hosszú elemzésekre.

A Chelsea a Bajnokok Ligájában címvédőként a Real Madriddal találkozik a negyeddöntőben, Lőw Zsolt felidézte, tavaly egy madridi döntetlennel és egy londoni győzelemmel túl tudtak jutni a spanyol együttesen, amelynek gerince nem változott, továbbra is Luka Modric, Toni Kroos és Casemiro alkotja a középpályát, elől pedig Karim Benzema szórja a gólokat. Megjegyezte, kiváló, de kicsit kétarcú, ezért nagyon veszélyes csapat a Real, amely a Paris Saint-Germaint csodálatos játékkal búcsúztatta a nyolcaddöntőben, de vasárnap például hazai pályán szaladt bele az FC Barcelona elleni 4-0-s vereségbe.

A magyar válogatottal kapcsolatban megjegyezte, tavaly az Európa-bajnokságon nagyszerűen, de picit talán erőn felül is teljesített.

Azt gondolom, egy nagyon jó szakmai stábunk és egy erős, egyre jobban érő keretünk van. Kíváncsian várom a szerbek elleni mérkőzést.

Lőw Zsolt az esetleges vezetőedzői álmaira vonatkozó kérdésre válaszolva leszögezte, jelenleg nagyon jól érzi magát a Chelsea-nél.
– Egy robogó vonaton ülök, ott pedig az ember ritkán húzza meg a vészféket. Folyamatosan döntőket játszunk, ott vagyunk a Premier League-ben a legjobbak között, jól érzem magam a bőrömben, a kollégáimmal, megvan a szerepem, tudok segíteni a stábnak és a csapatnak. Londonban szép körülmények között élünk, most nyugalom van körülöttünk. Nincs okom váltani – nyilatkozta Lőw Zsolt. (MTI)