Der Spiegel beszámolója szerint az UEFA kedden vizsgálatot indított a Chelsea-szurkolók budapesti viselkedésével kapcsolatban. A beszámolók szerint várhatóan január közepére várható eredmény.

Sajtóhírek szerint a csütörtökön 2-2-es döntetlennel végződő EL-csoportmeccsen a Chelsea szurkolóinak nem a Vidi drukkerei voltak a célpontjai, hanem a városi rivális Tottenham szimpatizánsaira tettek rasszista megjegyzéseket. Különösképpen a “yids” szót skandálták, amit annyit jelent magyarra fordítva: zsidók.

A Chelsea már a meccs másnapján, pénteken közleményben jelezte, elítélte a drukkereinek magatartását, valamint a leghatározottabb fellépését ígérték a vétkesekkel szemben.

A közelmúlt eseményeihez hozzátartozik, hogy múlthéten kedden rendőrségi vizsgálatot indítottak négy Chelsea-szurkolóval szemben, akiknek a neve felmerült azzal kapcsolatban, hogy a Manchester City elleni (2-0) bajnokin a manchesteriek támadóját, Raheem Sterlinget illették rasszista jelzőkkel. Az ügyben érintett négy szurkolót a londoniak ideiglenesen kitiltották a hazai mérkőzésükről.

EL: Az UEFA vizsgálatot indított a Chelsea ellen – sajtóhír