Az angol élvonalban szereplő Cardiff City labdarúgócsapata Emiliano Sala repülőgép-szerencsétlensége miatt lemondta tenerifei túráját, hogy a játékosok családjaikkal tölthessék az elkövetkező napokat. A Premier League-ben ezen a héten nem rendeznek fordulót, a Cardiff pedig már kiesett az FA Kupából, ezért a csapatvezetés terve az volt, hogy rövid edzőtábort tart a Kanári-szigeteken.

Az argentin Emiliano Sala tragédiája azonban átírta a programot. Neil Warnock vezetőedző azt tapasztalta, hogy az elmúlt két hét eseményei megrázták a játékosokat és a stábot egyaránt, így szerencsésebb, ha mindenki a szerettei körében pihen néhány napot.

Sok mindent tapasztaltam már az életben, de ilyennel még nem szembesültem korábban – mondta a tréner, hozzátéve: most minden játékos feldolgozhatja a történteket a családjával, mert a család fontosabb mint a futball.

A 28 évesen elhunyt Salát januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Cardiff a francia Nantes-tól. A futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Út közben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait.

Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma. (MTI)

Egyperces gyászszünet a BL-meccsek előtt is

Az Európai Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján jelezte, hogy a keddi és szerdai Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzések előtt egyperces gyászszünettel tiszteleg az argentin támadó emléke előtt.