Újra a holland első osztályban kaphat vezetőedzői állást Erwin Koeman. A magyar válogatottat 2008 és 2010 között vezető – 20 tétmérkőzésen 7 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege -,  játékosként Eb-győztes tréner a Waalwijk, az Utrecht és a Feyenoord után a Groningen kispadjára ülhet le, ahol nagy a baj. A csapat egy győzelemmel és öt vereséggel sereghajtó a holland élvonalban.

A voetbalzone.nl holland online újság arról ír, hogy Danny Buijs alatt a hétvégi, AZ-tól elszenvedett 1-3-s vereséget követően forróvá kezd válni a kispad, s hamarosan elkezdődhetnek a tárgyalások a pótlásáról. Az információ forrása Jeroen Elshoff holland sportújságíró.

„Egy megbízható forrástól úgy értesültem vasárnap, hogy ha a csapatnak úgy megy tovább, ahogy eddig, akkor jön a B terv, ami Erwin Koeman lenne”

– állította egy podcastban Elshoff.

Koeman egyébként játékosként megfordult Groningenben, edzőként még nem. 2012 óta az angol Southamptonnál és az Evertonnál volt másodedző. Ahogy mi is írtunk róla, jelenleg Philippe Cocu-t segíti ugyanezen a poszton a Fenerbahce-nál, ahol 2021-ig van szerződése.