Edzője félti Szalait a válogatott szerepléstől: "Változtatni már nem tudunk"

A Mainz megtagadhatta volna Szalai Ádámnak a válogatottbeli szereplést a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Achim Beierlorzer vezetőedző elmondta, miért nem szánta el magát erre a lépésre.
Csakfoci Admin 2020. szeptember 2., szerda 8:49
A Mainz megtagadhatta volna Szalai Ádámnak a válogatottbeli szereplést a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Achim Beierlorzer vezetőedző elmondta, miért nem szánta el magát erre a lépésre.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. szeptember 2., szerda 8:49

A német élvonalbeli Mainz összesen 11 játékosa válogatottaknál szerepel az elkövetkező időszakban, többek között Szalai Ádám csütörtökön a törökországi Sivasban játszik a magyar válogatottal Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

A német Kicker szakmagazin keddi cikke szerint Törökország a koronavírus-fertőzés miatt kockázatosnak ítélt országként van feltüntetve a Német Külügyminisztérium, a Szövetségi Egészségügyi Minisztérium és a Szövetségi Belügyminisztérium, valamint a Robert Koch Intézet országkockázati térképén. A FIFA szerint a koronavírus miatt kialakult helyzetre tekintettel a kluboknak nem kötelező elengedniük a játékosokat a szeptember elején esedékes válogatott mérkőzésekre.

Mindezek ismeretében a lap hozzáteszi, a válogatottakból visszatérve a játékosok ismét Mainzban edzhetnek, amivel kapcsolatban Achim Beierlorzer vezetőedző nyilatkozott.

- A folyamatos tesztelés megadja ezt a lehetőséget. A válogatottaknál készült teszteredményeket be tudjuk integrálni a miénkbe - kezdte a német szakember, akinek "szokatlan", hogy a válogatott meccsek a felkészülési időszak végére esnek - Változtatni már nem tudunk, ez így is egy rendkívüli időszak. Hihetetlenül fontos volt, hogy négy hetet tölthettem együtt csapattal. Továbbá előny: a Havelse elleni kupapárharc és az első RB Leipzig elleni bajnoki között kilenc nap van.

A Marco Rossi által irányított nemzeti együttes szerda délelőtt ismét a Vasas stadionjában edz, majd délután utazik el Sivasba, magyar idő szerint nem sokkal 6 óra után érkezik meg a csütörtök esti találkozó helyszínére.

Olvastad már?
Sigér a két Nemzetek Ligája-mérkőzésről: "Már a bolgárok elleni meccsre is készülünk"
A Marco Rossi vezette A-válogatott megkezdte a felkészülést a csütörtöki, törökök elleni és a vasárnapi, oroszok elleni Nemzetek Ligája-találkozókra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz