Férfi A-válogatottunk kerete még a hétfői napon is változott, kiderült ugyanis, hogy Hangya Szilveszter sérülés miatt nem vállalhatja a szereplést a törökök és az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken, helyére nem hívott be új embert Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hétfőig minden kerettag megérkezett a margitszigeti szállásra, és mindannyian részt vettek a délutáni gyakorláson, amely mintegy tíz hónappal követte az előző A-válogatott edzést.

A kerettagoknak rövid idő áll rendelkezésükre arra, hogy felkészüljenek a két összecsapásra, hiszen csak hétfőn, kedden és szerdán gyakorolhatnak együtt, csütörtökön már pályára kell lépniük Sivasban a házigazda törökök ellen. Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása a hétfő délutáni edzés előtt elmondta: Marco Rossi nemcsak a taktikai felkészítésre helyez hangsúlyt, hanem az is fontos cél, hogy minél jobb csapatszellem alakuljon ki a találkozóra.

Azért változott jelentős mértékben a keretünk, hogy csak olyanok léphessenek pályára, akik erőtől duzzadnak, és készen állnak a feladatra. Marco Rossi azt kérte tőlünk, hogy próbáljunk meg minél többet ismerkedni egymással, az újoncokkal, annak érdekében, hogy minél jobb csapatszellem alakuljon ki a törökországi meccs előtt. Úgy érzem, amennyit egy nap alatt ismerkedni lehetett egymással, azt megtettük – fogalmazott Sigér az mlsz.hu-nak.

A törökök és az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések önmagukban is fontosak, de az is cél, hogy az októberi, bolgárok elleni Eb-pótselejtezőig minél jobban összeálljon a csapat játéka.

Mindig az aktuális mérkőzésen való győzelem a legfőbb cél, de most az is fontos, hogy minél többet gyakorolhassuk azt a taktikát, amit kitalált a szakmai stáb, és amit szeretnénk megvalósítani a jövőben, vagyis már az összes őszi találkozóra, köztük a bolgárok elleni meccsre is készülünk. Most az előttünk álló két mérkőzés a legfontosabb, ezeken eldől, hogy mennyire működik a kidolgozott taktika. A megbeszéléseken már volt szó a törökökről, tudjuk, milyen játékosaik vannak, és a következő napokban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a lehető leghatékonyabb összetételben és hadrendben léphessünk pályára ellenünk – tette hozzá a Ferencváros középpályása.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Szalai Attila (Apollon Limassol), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Holender Filip (Lugano), Kalmár Zsolt (DAC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (FC Red Bull Salzburg)

Támadók: Babati Benjamin (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Válogatott: Rossi vészjelöltje megsérült a Vidiben – a Fradi játékosa kikerült a keretből