Hangya Szilvesztert a DVSC-nél kialakult koronavírus-helyzet miatt a keretből kikerült Korhut Mihály helyére hívta be Marco Rossi, de könnyen lehet, hogy el kell tekintenie a szerepeltetésétől. A MOL Fehérvár szélsővédője ugyan kezdő volt a vasárnapi, Budafok elleni bajnokin (4-1), de már a szünetben le kellett cserélni bal combhajlító izmának sérülése miatt.

Nem tudom pontosan, ilyenkor mi a protokoll. Az biztos, hogy rásérült egy korábbi sérülésére, lehet, hogy ettől függetlenül behívják a válogatottba, ahol majd szintén megvizsgálják. Még anno, amikor én válogatott voltam, akkor így működött – mondta játékosa sérüléséről Márton Gábor, a fehérváriak szakvezetője az M4 Sportnak.

Az ugyancsak fehérvári Bolla Bendegúz viszont – hatodik újoncként – biztosan ott lesz a keretben: Botka Endre kezdőként lépett pályára a Ferencváros vasárnapi, ZTE elleni bajnokiján, a 31. percben azonban kiállították, ráadásul az MLSZ beszámolója szerint a hátvéd megsérült, Marco Rossi ezért úgy döntött, hogy a 20 éves Bollát hívja be a keretbe.

A magyar válogatott szeptember 3-án a törökországi Sivasban, majd három nappal később a Puskás Arénában játszik (az oroszokkal) zárt kapuk mögött a Nemzetek Ligája idei első két mérkőzésén. Az eredetileg kijelölt 25 fős névsor több helyen is változott már az elmúlt napokban, elsősorban a sérülések miatt.