Fotó: www.gazzetta.it

A Barcelona-elnök bejelentette, ki lesz az edző a következő idényben, Ronaldo döntött a jövőjéről – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. július 13., hétfő 22:28
Fotó: www.gazzetta.it
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 13., hétfő 22:28

ANGLIA

Tottenham: Gyilkosság áldozata lett a testvére Serge Aurier-nek, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur elefántcsontparti játékosának. A 26 éves Christopher Aurier-t hétfőn hajnalban, Toulouse városában, egy éjszakai szórakozóhely előtt lőtték le. A tettest egyelőre keresik a hatóságok - írta a Sky Sports. A londoni klub közleményben fejezte ki részvétét a válogatott futballistának. A 27 esztendős Aurier 2017-ben, a Paris Saint-Germaintől igazolt a Tottenhamhez. (MTI)

A Southampton középpályása, Pierre-Emile Höjbjerg az egyik nyári kiszemelt. A 33-szoros dán válogatott játékos korábban megfordult a Bayern München és a Schalke együtteseinél is, piaci értékét 12 millió euróra becsüli a Transfermarkt. (Give Me Sport)

Liverpool: A német válogatott szövetségi kapitánya lenne Jürgen Klopp, miután kitölti a 2024 nyaráig szóló szerződését a Liverpoolnál. (Bild)

Manchester City: Eltörölték a Bajnokok Ligája-eltiltást

Nagy változások mehetnek végbe a keretben a nyári átigazolási időszakban, miután sajtóhírek szerint legalább 5 játékost igazol a City. A védelem közepére első számú kiszemelt a Napoli labdarúgója, Kalidou Koulibaly, de szerepel a listán Rubén Días, Pau Torres, Nathan Aké, Caglar Söyüncü, Milan Skriniar és Dan-Axel Zagadou, a középpálya megerősítésére Jack Grealish és Saúl Niguez a jelölt, míg a balhátvéd posztjára Ben Chilwellt akarják. (Telegraph)

Manchester United: Serie A-klubok vinnék a 28 éves angol válogatott védőt, Phil Jonest, akit megfelelő ajánlat esetén a United sem marasztalna. (The Athletic)

Leicester: Két török csapat, a Galatasaray és a Trabzonspor is vinné a 28 éves francia középpályást, Nampalys Mendyt, akinek július végén lejár a szerződése és szabadon igazolható lesz. (Asist Analiz)

Szintén leigazolnák a Real Betis portugál válogatott középpályását, William Carvalhót, akinek a szerződése 2023 nyaráig él a spanyol csapatnál, piaci értékét pedig 16 millió euróra becsüli a Transfermarkt. (Estadio Deportivo)

Arsenal: Bejelentette távozási szándékát a spanyol jobbhátvéd, Héctor Bellerín, aki új kihívásra vágyik. A 25 éves játékos sérülései miatt csak 15 találkozón kapott lehetőséget a mostani idényben. (Sky Deutschland)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Josep Maria Bartomeu klubelnök hétfőn bejelentette, hogy a következő szezonban is Enrique Setién lesz az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője. A januárban kinevezett tréner szerződése 2022 nyaráig szól, de a közelmúltbeli spanyol sajtóhírek arról szóltak, hamarosan meneszthetik, míg a bajnoki cím elvesztése kritikus lehet a jövője szempontjából. Bartomeu ennek ellenére a spanyol TV3-nak úgy nyilatkozott, Setién ki akarja tölteni a szerződését a katalánoknál, és a klubnak is ez a szándéka. Az év elején menesztett Ernesto Valverde két és fél szezonon keresztül irányította az FC Barcelonát, amellyel két bajnoki címet nyert, és januárban is a tabella első helyén adta át a csapatot az utódjának. Setién vezetésével az együttes teljesítménye és eredményessége visszaesett, ugyanis jelenleg a La Liga tabellájának második helyén áll, egy ponttal lemaradva a Real Madrid mögött, amely ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. A spanyol élvonal jelenlegi idénye vasárnap zárul. (MTI)

Real Madrid: A nyáron mindenképpen megválnának a 23 éves Jesús Vallejotól, aki ősszel a Premier League-ben szereplő Wolvesnál szerepelt kölcsönben, de csak kétszer játszott, így tavasszal már a Granadához adták kölcsön. A spanyol középhátvédnek még öt évig él a szerződése a Realnál, amely abban bízik, hogy 8 millió eurót kaphat a játékos eladásából. (AS)

Real Betis: Minden bizonnyal a portugál Sportingban folytatja pályafutását a 14-szeres marokkói válogatott középpályás, Zouhair Feddal, aki 3 millió euróért válthat klubot. (Marca)

La Liga: A Real Sociedad 2-1-re nyert a Villarreal vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának hétfői játéknapján. A baszk együttes ezzel három pontra megközelítette az európai kupaszereplésre jogosító ötödik helyen álló riválisát. A kiesés ellen küzdő Alavés másodszor szerzett pontot az újrakezdés óta, mivel hat egymást követő bajnoki vereség után döntetlent játszott a Getaféval. (MTI)

La Liga, 36. forduló:

Villarreal-Real Sociedad 1-2 (0-0)
Alavés-Getafe 0-0

OLASZORSZÁG

AS Roma: Ajánlatot készül tenni a Paris Saint-Germain a 12-szeres olasz válogatott középpályásért, Lorenzo Pellegriniért. A párizsi klub kész kifizetni a 30 millió eurós kivásárlási árat. (Le10 Sport)

Juventus: Cristiano Ronaldo továbbra is a torinóiaknál képzeli a jövőjét, így az olasz sajtóban már biztosra veszik, hogy a portugál világklasszis a 2020/21-es idényben is a Juvét fogja erősíteni. (Tuttosport)

NÉMETORSZÁG

Stuttgart: Nagy valószínűség szerint kölcsönveszik az Arsenal 22 éves védőjét, Konsztantinosz Mavropanoszt, aki az előző idényben a német másodosztályú Nürnberget erősítette. A görög játékos a napokban már orvosi vizsgálatra érkezik a Bundesligába feljutó együtteshez. (Kicker)

Dortmund: Közel áll a távozáshoz az argentin középhátvéd, Leonardo Balerdi, aki csupán 128 perc lehetőséget kapott az élvonalban a nemrég véget ért idényben. A 2-szeres válogatott védőt a francia Marseille csábítja nagy erőkkel. (Kicker)

VILÁGFOCI

Ajax: Hetvenöt éves korában elhunyt Wim Suurbier, a 70-es évek meghatározó futballcsapata, az Ajax Amsterdam jobbhátvédje. A holland klub közleménye szerint ő volt az első olyan szélső védő, aki az egész pályát bejátszotta, ahogyan a mai modern labdarúgásban szokás. Suurbier 1964-től 1977-ig erősítette az amszterdami együttest, melynek színeiben 1971-ben, 1972-ben és 1973-ban is megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. A holland válogatottban 60 mérkőzésen három gólt szerzett, tagja volt az 1974-ben és 1978-ban is világbajnoki ezüstérmes csapatnak. (MTI)

Zürich: Mivel az első csapat karanténba került, jobbára 21 éven aluli játékosokból álló tartalékcsapatával áll ki a svájci labdarúgó-bajnokság soron következő mérkőzéseire az FC Zürich. A klub honlapján megjelent közlemény szerint a játékosok és a stábtagok közül hatan pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, ezért tíznapos karantén vár mindenkire. "Mérlegeltük a pro és kontra érveket, végül a svájci labdarúgás érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, a fiatalokkal folytatjuk a bajnokságot, és lejátsszuk az FC Basel, illetve a Young Boys elleni összecsapásokat" - fogalmazott Ancillo Canepa klubelnök, aki maga is a fertőzöttek között van. Az FC Zürich legutóbbi, Sion elleni találkozóját el kellett halasztani, és amennyiben a csapat nem tudná lejátszani soron következő meccseit, a bajnokság biztosan nem fejeződne be az európai szövetség által a nemzetközi kupanevezésekre megadott augusztus 3-i határidő előtt. Az együttest a soron következő összecsapásokon a harmadosztályban szereplő U21-eseket edző Marinko Jurendic irányítja majd. Az idényből még hat forduló van hátra, a St. Gallen egy ponttal vezet az elmúlt két szezonban győztes Young Boys, és héttel az FC Basel előtt. Az FC Zürich a hatodik helyen áll. (MTI)

Ausztrália: Az Ausztrál Labdarúgó Szövetség (FFA) hétfőn bejelentette: négyhónapos szünet után pénteken folytatódik az élvonalbeli bajnokság. A pontvadászat az eredeti tervek szerint csütörtökön a Melbourne Victory és a Western United összecsapásával indult volna újra, ám a koronavírus-járvány melbourne-i elterjedése miatt a találkozót elnapolták, a két együttes pedig - a Melbourne Cityhez hasonlóan - a hétvégén Sydneybe utazott, ahol 14 napra karanténba kerültek a tagjai. Így a Sydney FC és a Wellington Phoenix pénteki mérkőzése lesz az első a kényszerszünet után. Az alapszakaszból hátralevő 27 találkozót négy hét alatt tervezik lejátszani korlátozott nézőszám mellett. A rájátszás augusztus 23-án kezdődhet. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Paks
Szabó Bálint
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Szabó Bálint neve is ott van a kiszemeltek listáján a negyedik kerületieknél.
Szeged
Afrikai tehetség írt alá
Már szerepelt a szegediek utánpótlás-csapatában is, de van némi zavar abban, milyen poszton is játszik pontosan.
Mezőkövesd
Távozik az EL-győztes játékos
A spanyol Jairo Sampeiro azt sem zárja ki, hogy Magyarországon folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz