Király a budapesti Eb-ről: "Ünnepnek kell lennie a 4 meccsnek egész Magyarország számára"

A korábbi kapus azt is elmondta, abszolút nem zavarja, hogy Dzsudzsák Balázs megdöntheti a válogatottbeli szereplések rekordját, hiszen a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket.
Csakfoci Admin 2020. március 4., szerda 14:10
A korábbi kapus azt is elmondta, abszolút nem zavarja, hogy Dzsudzsák Balázs megdöntheti a válogatottbeli szereplések rekordját, hiszen a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. március 4., szerda 14:10

Napra pontosan 100 nap múlva kezdődik a részben közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek négy meccsére Budapesten kerül sor. A világeseménnyel kiemelten foglalkozik az M1 hírcsatorna, melyben a 108-szoros magyar válogatott kapus, Király Gábor nyilatkozott a Ma Délelőtt című műsorában.

– Felemelő érzés, a Puskás Aréna megnyitóján is itt tudtam lenni, egy óriási élmény volt számomra, mivel ez a gyönyörű építmény akkor került hivatalosan átadásra. Telt ház előtt megfelelő hangulat volt. Számomra az a legfontosabb, hogy a pálya ugyanott maradt, ahol a régi Puskás Stadion állt. Volt szerencsém az építkezések alatt is néha betévedni, és figyelemmel kísérni, hogyan épül ez a csodálatos építmény. Elképesztő látvány, de azt gondolom, tartalommal is meg kell tölteni – nyilatkozta a korábbi kiváló kapus, majd arra a kérdésre is válaszolt, ilyen arénában pályára lépni mekkora drukkal járhat. – Mindenki felelősséggel lép pályára a magyar válogatott címerével a mellkasán. A játékosok tisztában vannak ezzel a feladattal. Az biztos, hogy a szurkolók hozzáállása, biztatása nagyon kell, hiszen ezt láthattuk az Európa-bajnokságon is, mennyire fontos volt. Nagyon remélem, hogy ez az Európa-bajnokság hasonló élményeket hoz nekünk.

Király a 2016-os franciaországi Eb-ről elmondta, felejthetetlen emlékeket őriz, nagyon nehéz beszélni azokról az érzésekről.

– Csodálatos pillanat volt, amikor a szurkolók "Az éjjel soha nem érhet véget" című dalt énekelték, megálltunk egy pillanatra, csak hallgatni őket, felemelő érzés volt. Ezekről nem lehet beszélni, ezeket át kell élni. Bízom abban, hogy hasonló, ha nem jobb érzéseket élhetünk át itt Budapesten az új Puskás Arénában. Egy ünnepi hangulat lesz, hiszen az Európa-bajnokság erről szól. A csapatok készüljenek fel, dolgozzanak keményen, a szurkolók pedig ünnepeljenek.

Lássunk szép, attraktív focit. Azt gondolom, hogy ünnepnek kell lennie a négy mérkőzésnek egész Magyarország számára

– tette hozzá Király, aki végül arra is reagált, hogy Dzsudzsák Balázs megdöntheti a válogatottságbeli rekordját. – Abszolút nem zavar, hiszen a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Ezzel kapcsolatban már beszéltem Dzsudzsival is, hogy a 108-as szám az az enyém, tehát azt kisajátítottam. Ő menjen csak tovább. Úgyhogy, a pályafutásomból kihoztam a maximumból, főleg válogatott szinten. Mindenki hozza ki ugyanúgy a maximumot, beleértve Dzsudzsákot is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Légiósok
Tamás Márk
Azeri sajtóhír szerint a ciprusi, a lengyel és a román élvonalból csábítják a Neftci Baku magyar labdarúgóját.
Tovább az összes átigazoláshoz