Mint ismeretes, 4-2-re győzött a vasárnapi, moszkvai döntőben a francia válogatott Horvátország ellen, ezzel története során másodszor is világbajnok lett.

A gallok sikerét hatalmas tömeg ünnepelte odahaza Franciaországban, a legélénkebb hangulat a párizsi diadalív előtt volt. A franciák örömünnepe nem sokáig tartott, hiszen a tömegben elvegyülő néhány huligán a diadalívhez vezető Champs-Élysées-n üzletek kirakatait törték be, majd a rendőrökkel is összecsaptak.

A rendőrség emberei vízágyúkkal válaszoltak a kődobálásra, majd végül a kisebb tömegekbe verődött fiatalokat feloszlatták.

Párizs mellett Lyonban is volt balhé, azonban ott kevesebb részvevő volt. A fiatalok szintén kirakatokat törtek be, és a város egyik fő sétálóutcáján tüzet is gyújtottak, majd a tömeg feloszlatására könnygázt vetettek be a biztonságiak.

A vb-döntő utáni ünneplést sajnálatos módon két halálhír is beárnyékolja. Egy vidéki városban, Annecyben egy 50 éves férfi a csatornába ugrott a győzelem pillanatában, nyakát kitörve – életét vesztette. Saint-Félixben egy 30 éves férfi a fának rohant az autójával, ő sem élte túl a balesetet.

A Nancy melletti Frouardban egy motorost keresnek a rendőrök, aki elgázolt egy három éves kisfiút, két hat év körüli kislányt, majd elmenekült a helyszínről. A gyerekeket súlyos állapotban szállították kórházba.

Foci vb: Eljárást indítottak a döntőn pályára rohanó punkzenekar ellen – videó