A Le Parisien azt írta, az UEFA-ban komoly kétségek merültek fel amiatt, hogy 24 válogatott ide-oda utazgasson a kontinensen egy hónapon át. Megoldásként állítólag Oroszország került szóba, amely még a pandémia előtt felajánlotta, hogy megrendezi idén nyáron a kontinenstornát. Az országban a 2018-as világbajnokságnak köszönhetően rendelkezésre áll az Eb-hez szükséges infrastruktúra.

Az orosz Metaratings.ru az információval megkereste az UEFA sajtóosztályát, a következő választ kapták:

Jelenleg nincs változás abban, amiről Aleksander Ceferin elnök beszélt október közepén. Az UEFA-nak az a terve, hogy az eredetileg tervezett formátumban rendezi meg az Euro 2020-at. Jelenleg nincs B-tervünk. Folyamatosan monitorozzuk a helyzetet és várunk. Szorosan figyeljük a koronavírus-helyzetet, és várunk. Ennek ellenére azonban nem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy az Eb-t nem 12, hanem 11 országban rendezzük meg. Vagy nyolcban, vagy ötben, vagy akár egyben. Ceferin elnök korábban már beszélt erről – reagált a portál megkeresésére az UEFA sajtóosztálya.

Az Európa-bajnokságra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA március 17-én döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát, amelynek neve UEFA EURO 2020 marad.

A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak. A magyar válogatott még versenyben van a részvétel kiharcolásáért, amelyről az Izland elleni Eb-pótselejtező fog dönteni november 12-én, csütörtökön. (MTI/metaratings.ru/csakfoci.hu)