A német válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel áll Eb-csoportunkban, és már akkor is továbbjut a nyolcaddöntőbe, ha csak egy pontot szerez a magyar válogatott ellen a két csapat szerda esti, müncheni mérkőzésén. A németek célja azonban nem pusztán a pontszerzés és nem fogják lebecsülni a magyar válogatottat.

Jól ismerjük az ellenfelünket, láttuk az Eb-n lejátszott mérkőzéseit, és a felkészülésük végén lejátszott két meccsüket is – fogalmazott a keddi sajtótájékoztatón Joachim Löw szövetségi kapitány az mlsz.hu híre szerint. – Ismerjük a játékosaikat, és felkészültünk arra, hogy mi várhat ránk. A magyarok folyamatosan magas szinten játszanak, veszélyesek lehetnek ránk. Kemény meccsre számítunk, mint ahogy a franciák és a portugálok is kemény meccset játszottak velük. Nem lesz olyan nyílt a mérkőzés, mint a portugálok elleni találkozónk volt. A portugálok felvállalták a támadójátékot, a magyarok viszont védekeznek és kontráznak.

Egy ilyen rivális ellen szükség van a türelemre, talán ki kell fárasztanunk őket, és 60-65 perc után jöhet el a mi időnk, ahogy az első két meccsen is ekkor szerezték góljaikat a magyarok ellenfelei.

Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy miért van esélye továbbjutni a magyaroknak.

Löw szerint csapata a portugálok ellen már jobban játszott, mint a franciák elleni nyitómeccsen, de még voltak apró hibák, van tehát miben fejlődni az utolsó csoportmérkőzésre.

Rossi a németek elleni Eb-csatáról: “Tankok ellen játszunk, ha csak támadunk, hatot kapunk”

Hummels: “Szeretnénk alaposan megfuttatni a magyarokat”

A sajtótájékoztató részt vett Mats Hummels, a németek ugyancsak világbajnok védője is, aki hasonlóan jó véleménnyel van a magyar válogatottról, mint edzője.

Ugyanazzal az energiával fogunk pályára lépni, mint az első két csoportmeccsen. Az első perctől úgy akarunk játszani, mint Portugália ellen, sőt annál is jobb teljesítményt akarunk nyújtani, mint az előző meccsünkön nyújtottunk. Büszkévé akarjuk tenni a szurkolóinkat – fogalmazott Hummels. – A magyarok az első két meccsen bebizonyították, hogy az 5-3-2-es felállás hatékonyan működik náluk, jól védekeznek, fegyelmezettek, és nagyon szenvedélyesen játszanak. Nemcsak védekezésben, hanem támadásban is jó teljesítményt nyújtottak. Van pár jó nevű játékos a keretükben, akiket jól ismerünk a Bundesligából.

Türelmesek leszünk, de passzívak nem: szeretnénk alaposan megfuttatni őket.

Nagy labdabirtoklási fölényre számítok, ebből szeretnénk mélységi futásokat indítani, és beívelésekkel a 16-oson belülre juttatni a labdát. A legjobb lenne egy korai góllal vezetést szeretni, de ez nem lesz könnyű. Senki nem gondol arra, hogy máris megnyertük ezt a meccset, keményen kell dolgoznunk ennek érdekében. Egy percig sem fogjuk lebecsülni Magyarországot, nem fogjuk hibás hozzáállással kezdeni a találkozót – tette hozzá a bekk.

Kép