Az elmúlt napokban több oldal is beszámolt arról, hogy megmenekülhet a balmazújvárosi labdarúgás, miután kínai befektetők személyében érkeznek a lehetséges megmentők, ám hamar kiderült hogy nincs szó kínaiakról, közelebbről érkezhetnek a lehetséges megmentők: a „kínai figura” a Real Team-kupa főszervezője, Debreceni Péterhez köthető kör – írja a civishir.hu.

Többkörös, a nyilvánosságot kizáró testületi üléseket követően a városatyák a július 9-i zárt ülésén felmentették tisztségéből az önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. ügyvezetőjét, Lajos Ferencet és július 10-i hatállyal 5 évre kinevezték Borsy Lászlót.

Ez Hegedűs Péter polgármester testületi ülést követő tájékoztatójából derül ki. Közlése szerint Borsy annak a DMCT (Digital Media Central Technologies) nevű befektetői társaságnak a képviselője,

amely kötelezettséget vállalt a mintegy 200 millió forintos tőkehiánnyal küzdő kft. „megmentésére”, vagyis a teljes tőkepótlásra.

Mint ismert, a másodosztályban szereplő balmazújvárosi futballklubot üzemeltető kft. július 26-ig kapott határidőt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől 196 millió forintos tőkehiánya pótlására, különben elveszíti az NB II-es indulás jogát.

Hegedűs arról számolt be hogy, hogy az önkormányzati képviselő-testülete elfogadta Borsyék ajánlatát, mely szerint 48 órán belül átutalják a város számlájára a pénzt, majd az a Balmazújváros Sport Kft-hoz kerül. Ily módon biztosítva a labdarúgók versenyeztetését. Borsy László a Cívishír érdeklődésére azt mondta, hosszú távú elképzeléseik vannak a helyi labdarúgás újbóli felvirágoztatására, amihez az anyagi lehetőségek is megvannak.

Tovább: a részletek elolvashatóak a civishir.hu cikkében