Vb-pótselejtezők: Nem maradt olyan csapat, aki kiállna Oroszország ellen

A lengyel és a svéd után a cseh labdarúgó-válogatott sem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre.
Dudás Gábor 2022. február 27., vasárnap 17:24
A lengyel és a svéd után a cseh labdarúgó-válogatott sem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre.
Szerző: Dudás Gábor 2022. február 27., vasárnap 17:24

A cseh szövetség vasárnap közölte, hogy semmilyen körülmények között nem hajlandó pályára lépni Oroszország ellen.

A cseh szövetség végrehajtó bizottsága, a stáb tagjai és a válogatott játékosai egyetértettek abban, hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet az orosz válogatott ellen játszani, még semleges helyszínen sem. Mindannyian azt akarjuk, hogy a háború minél hamarabb véget érjen

- írták a közleményben.

Szombaton a lengyel és a svéd szövetség hasonló bejelentést tett, hozzátéve, tárgyalásokat folytatnak a csehekkel annak érdekében, hogy
a három szövetség közös álláspontot közvetítsen a nemzetközi szövetség felé.

Az eredeti program szerint az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendeznék Moszkvában. Az összecsapás győztese öt nappal később játszana a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával azért, hogy részt vehessen a Katarban november 21. és december 18. között sorra kerülő vb-n.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, köztük a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területekről. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. (MTI / csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz