Fotó: mlsz.hu

Külföldön azt írják, akár a magyar válogatott is ott lehet a vb-pótselejtezőn - így áll az ügyünk

Egy spanyol lap szerint az a lehetőség is felmerült, hogy a magyar válogatott játszhat a vb-pótselejtezőn a kizárt Oroszország helyett. Honlapunk azonban úgy tudja, hogy ez a lehetőség egyelőre nem aktuális.
Nyikes Zoltán 2022. március 1., kedd 11:50
Fotó: mlsz.hu
Egy spanyol lap szerint az a lehetőség is felmerült, hogy a magyar válogatott játszhat a vb-pótselejtezőn a kizárt Oroszország helyett. Honlapunk azonban úgy tudja, hogy ez a lehetőség egyelőre nem aktuális.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 1., kedd 11:50

Hétfőn honlapunk is beszámolt arról, hogy a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban – két szervezet azért döntött így, mert Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

Mindez tehát azt is jelenti, hogy az orosz válogatott nem léphet pályára Lengyelország ellen a vb-pótselejtező első körében, így egyelőre kérdéses, milyen lebonyolításban folyik majd tovább a harc a katari vb-részvételért. A spanyol AS négy lehetséges forgatókönyvet vázolt fel, amelyből egy a magyar válogatottat is érintheti.

Az első: Lengyelország játék nélkül a vb-pótselejtező döntőjébe jut. A portál hozzáteszi, a döntés ellentmondásos lenne, hiszen a Svédország-Csehország párharc győztese nem érezné igazságosnak, hogy a lengyelek pihentebben érkeznének a mindent eldöntő összecsapásra.

A második: Szlovákia is bejuthatna a vb-pótselejtezőre, mint a H csoport harmadik helyezettje, ahonnan Oroszország második helyezettként jutott be a rájátszásba.

A harmadik: a helyzet furcsasága miatt megfontolandó az a lehetőség, hogy az összes vb-selejtezős csoport legjobb harmadik helyezettje, és nem az orosz csoport harmadik helyezettje jut a pótselejtezőbe. Ez a csapat pedig Norvégia lenne, amely a G-csoport harmadik helyén végzett 18 ponttal, akárcsak a magyarok csoportjából Albánia, viszont a skandinávoknak jobb a gólkülönbségük.

A negyedik: az AS szerint akár az is szóba jöhet, hogy a Nemzetek Ligájából pótolják az orosz válogatottat. A portál emlékeztet, az NL alapból két válogatott számára biztosít lehetőséget a pótselejtezőre, ezek a csapatok pedig jelen esetben Ausztria és Csehország, a sorrendben pedig a magyar válogatott lenne a következő, mint a B-divízió harmadik csoportgyőztese.

A csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy ez utóbbi lehetőség egyelőre nem aktuális, és a FIFA nagy eséllyel az első három verzió közül választ majd.

Olvastad már?
Marco Rossi megnevezte Szalai Ádám helyettesét: "Eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan játszik a válogatottban"
A szövetségi kapitány szerint a Paks támadója, Ádám Martin lehet az, aki Szalai Ádám adottságaihoz a legközelebb áll.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz