Végre: Magyar állampolgár lett a külföldi válogatottba csábított tehetség

Torvund Alexander kedden letette az esküjét, már az MLSZ-nél is számolhatnak vele.
Dudás Gábor 2017. március 21., kedd 21:20
Torvund Alexander kedden letette az esküjét, már az MLSZ-nél is számolhatnak vele.
Szerző: Dudás Gábor 2017. március 21., kedd 21:20

A Vasas-Kubala Akadémia hivatalos honlapján jelentette be, hogy a norvég származású tehetség, Torvund Alexander kedd délelőttől immáron magyar állampolgárnak számít.

A fiatal labdarúgó Norvégiában született, és bár 8 hónapos korától Magyarországon élt, mégis norvég állampolgár volt - egészen eddig. A magyar állampolgárság megszerzéséről Áder János köztársasági elnök honosítási okiratot adott ki, ezt követően a tini állampolgársági esküt tett a Zuglói Anyakönyvi Hivatalban, megszerezve ezzel a magyar állampolgárságot.

Esetében ez a magyar válogatottság szempontjából is rendkívül fontos mérföldkő, hiszen magyar állampolgársága hiányában nem számolhattak vele a korosztályos válogatottnál.  Ezt kihasználva hívták meg nemrég a norvégok az U17-es együttesükbe.

 

A tehetséges támadó 2015 őszén még a magyar korosztályos válogatottal készült együtt, három alkalommal is, Belvon Attila szövetségi edző számolt vele. Annak a keretnek volt a tagja, amelynek egy jelentős része most az elitkörben szerepel az U17-eseknél.

- A korosztályos válogatott edzője gyakran kérdezgette tőle azóta is, hogy áll az ügye, érezhető volt, hogy számolna vele. Ment volna ő szívesen, de mivel magyar állampolgárság híján mérkőzésen nem léphetett pályára, így egy ideje már nem készülhetett együtt a társaival. Viszont szeretném hangsúlyozni, hogy jelenleg is folyamatban van a magyar állampolgárság megszerzése, remélhetőleg már nem kell rá sokáig várni, talán már csak napokat. Ami a jövőt illeti: a döntés joga természetesen Alexanderé, hiszen mindkét országhoz kötődik, de mivel 8 hónapos kora óta Magyarországon él, itt nőtt fel, én mindenképpen támogatnám, ha magyar színekben folytatná. Egyébként is úgy vagyunk vele, hogy előbb teljesítsen jól, tegye oda magát maximálisan, aztán ha időszerű lesz a kérdés, majd elválik a dolog. Jelenleg talán az lehet nehéz a számára, hogy látja, hogy azok a társai, akikkel például az elmúlt években együtt focizott, most egy igazán nemes feladatra, az elitkörre készülhetnek a korosztályos válogatottal - ő pedig erről adminisztrációs okok miatt lemarad – nyilatkozta Torvund Melitta, a játékos édesanyja február végén a csakfoci.hu-nak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz