Fotó: pfla.hu

Utánpótlás: A Puskás Akadémia legyőzte a Juventust

Laczkó Zsolt csapata 2–1-re legyőzte az olasz rekordbajnok Juventust a torinói felkészülési mérkőzésen.
Csakfoci.hu 2024. február 14., szerda 19:37
Fotó: pfla.hu
Laczkó Zsolt csapata 2–1-re legyőzte az olasz rekordbajnok Juventust a torinói felkészülési mérkőzésen.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 14., szerda 19:37

Olaszországba látogatott a Puskás Akadémia U17-es csapata, hogy felkészülési mérkőzésen bizonyítson a Juventus FC fiataljaival szemben. Laczkó Zsolt tanítványai remek játékkal magabiztos győzelmet arattak a 36-szoros bajnok, 14-szeres kupagyőztes, kétszeres BL-győztes olasz sztárklub korosztályos legjobbjai felett - írja a pfla.hu. Az első találatot Artem Tiscsuk szerezte – mintegy húsz méterre a kaputól Miskolczi Domonkos mutatott be gyönyörű cselt, kiugratta a támadót, a Juve védekezni sem tudott, s a labda a hálóban landolt. A második gól pontrúgásból született – ezúttal Mészáros Barnabás neve kerülhetett fel az eredményjelzőre. A 2–1 pedig azt jelentette: a Puskás Akadémia U17-esei a Juventusnál tett látogatások története során először legyőzték az „öreg hölgyet”.

Laczkó Zsolt vezetőedző értékelése: - Azt a játékstílust, amelyet a magyar bajnokságban is képviselünk, egy olyan erős csapat ellen is fel mertük vállalni és meg tudtunk mutatni, mint a Juventus. Megtöltöttük tartalommal az összecsapást, amelyet különösen erősen kezdtünk, az első harminc percben támadásban és védekezésben egyaránt megleptük az ellenfelünket, helyenként nagy nyomást helyeztünk rájuk, megjelent a játék és a küzdelem közötti egyensúly, ami nekem nagyon tetszett. Minden játékos munkájával elégedett voltam, mindenki tette, amit kellett, sőt, számos kimagasló egyéni teljesítményt láthattam. Ám ki kell emelnem Mondovics Kevint, aki bizonyította: 16 évesen nem véletlenül szerepel már az NB I-ben – a mérkőzés egyik legjobbja volt, elképesztő munkát mutatott a pályán. Jó pillanatokban szereztük a gólokat, amelyek után még egy olyan kiváló csapatnak is nehéz visszakapaszkodnia, mint a Juventus. Úgy vélem, nagyon fontos, hogy ilyen nemzetközi találkozókon is megmutassuk magunkat, s megtapasztaljuk: a magyar játékosok is képesek olyan szinten futballozni, mint a nagy klubok növendékei, csupán fel kell őket készíteni. A munkánk visszaigazolása ez a siker, amelyből építkezhetünk, ugyanakkor, bár a Juventus ellen ezúttal győztünk, mi már a további fejlődés lehetőségét keressük.

U17, nemzetközi felkészülési mérkőzés

Juventus FC – Puskás Akadémia 1–2 (Tiscsuk, Mészáros)

Puskás Akadémia: Bozó – Nagy G., Mészáros, Szűcs, Cserkuti, Somogyi, Miskolczi, Lukács, Kenéz, Mondovics, Tiscsuk

Csereként pályára lépett: Zahorán, Szabó, Magyarics, Kőfalvi, Tóth, Szekeres

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz