Fotó: honvedfc.hu

Utánpótlás: A Honvéd fiataljai a Fiorentinát és a Galatasarayt is maguk mögé utasították - videó

Akárcsak tavaly, a kispestiek ezúttal is a negyeddöntőig meneteltek az olaszországi Viareggio Cupon.
Csakfoci.hu 2024. február 27., kedd 17:19
Fotó: honvedfc.hu
Akárcsak tavaly, a kispestiek ezúttal is a negyeddöntőig meneteltek az olaszországi Viareggio Cupon.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 27., kedd 17:19

A Budapest Honvéd második csapatának számító U19-es kispesti együttes februárban neves nemzetközi tornán vett részt, miután ezúttal is meghívást kapott az olaszországi Viareggio Cupra. Ezen többek között olyan csapatok indultak, mint a török Galatasaray, vagy az olaszok közül a Fiorentina, Torino, Sassuolo hármas. A kispestiek ráadásul jó emlékekkel térhettek vissza Olaszországba, ugyanis az előző évben egyedüli nem olasz klubként jutottak be a torna negyeddöntőjébe.

A sorozat ezúttal is jól indult a Honvéd számára, amely a csoportkörben a brazil Ibrachina elleni győzelemmel startolt (Menyhárt Barnabás duplázott), majd szintén 2-1-re verte az olasz Pontederát (Sebestyén és Gyenes lőtt gólt), végül 1-1-et játszott a nigériai Alex Transfiguration Academyvel (a magyarok gólszerzője Nagy Marcell volt), így megnyerte négyesét.

A nyolcaddöntőben az olasz Imolese várt a piros-feketékre, akik magabiztos játékkal 2-1-re nyertek az utolsó másodpercekben csak szépíteni tudó ellenféllel szemben.

A tavalyi negyeddöntős szereplést így sikerült megismételni, túlszárnyalni azonban nem, a legjobb nyolc között ugyanis a nigériai Ojodu City jobbnak bizonyult (0-4).

- Sokat elmond, hogy a legjobb négybe négy afrikai csapat került, lenyűgöző fizikai adottságokkal vannak megáldva ezek a játékosok. Jellemző volt, hogy ezek a csapatok egyre jobb formát hoznak, míg mi mentálisan elfáradtunk erre a szakaszra. Így is remek összteljesítményt nyújtottak a játékosok, remélem, a bajnokságban is profitálunk az itt szerzett tapasztalatokból - értékelt az utolsó meccset követően a Honvédot irányító Kurucsai Milán a klubhonlapon.

A Viareggio Cupot egyébként a nigériai Beyond Limits nyerte a kongói Centre National Brazzaville együttesét legyőzve. Az előző évekkel ellentétben idén az olasz csapatok kevésbé brillíroztak, a Torino a negyeddöntőig, a Fiorentina és a Sassuolo csak a nyolcaddöntőig jutott, míg a török Galata a csoportból sem jutott tovább.

A jövőben az eddiginél is többször számolunk majd be a magyar utánpótlást érintő hírekről, legyen szó a korosztályos bajnokságokról, válogatottokról, fiatal légiósainkról vagy éppen nemzetközi tornákról.

A Budapest Honvéd Viareggio Kupán részt vevő kerete

Kapusok: Molnár Mátyás (2006), Papp Lőrinc (2007)

Mezőnyjátékosok: Babulják Márk (2006), Bakó Dávid (2005), Balogh Zsombor (2006), Bencsetler Máté (2007), Gáspár Dávid (2007), Gyenes Ádám (2006), Hancz Dominik (2006), Horváth Botond (2006), Kaczvinszki Dominik (2006), Kalocsány Péter (2005), Kocsis Gergely (2005), Kubitsch Kristóf (2006), Menyhárt Barnabás (2005), Nagy Marcell (2007), Pintér Máté (2005), Sebestyén Márk (2006), Simon Szabolcs (2006), Szabó Ákos (2007), Szelényi Márk (2007), Tóth Levente (2006)

Vezetőedző: Kurucsai Milán

Videós összeállítás a magyar csapat szerepléséről (a Budapest Honvéd felvétele):

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz