U17: Három alapemberünk is hiányozni fog a legfontosabb meccsen

Május 16-án, kedden 12 órakor (Zágráb, Sesvete, Sv. Josip Radnik stadion) játszunk a franciákkal az Eb 5. helyéért, ami egyben vb-részvételt is ér. Három játékosunk eltiltás miatt nem léphet pályára.
Privacsek András 2017. május 14., vasárnap 8:31
Május 16-án, kedden 12 órakor (Zágráb, Sesvete, Sv. Josip Radnik stadion) játszunk a franciákkal az Eb 5. helyéért, ami egyben vb-részvételt is ér. Három játékosunk eltiltás miatt nem léphet pályára.
Szerző: Privacsek András 2017. május 14., vasárnap 8:31

Az elődöntők mellett az ötödik helyért zajló mérkőzéssel folytatódik a horvátországi U17-es Európa-bajnokság. Az ötödik hely tétje a vb-kvalifikáció kiharcolása, a győztes csapat utazhat az októberi világbajnokságra, Indiába - írja az mlsz.hu.

Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely két válogatott játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens, és végső esetben sorsolás dönt.

Erre nem volt szükség, a magyar válogatott összteljesítménye volt a legjobb a negyeddöntőben búcsúzó gárdák közül, így második legjobb franciákkal csaphat össze az ötödik helyért. A mérkőzés helyszíne az Sv. Josip Radnik stadion, vagy más néven Stadion NK Sesvete (Vladimira Vidrića 7, 10360, Sesvete, Horvátország).

 

Szélesi Zoltán csapata a torna során már találkozott a francia válogatottal, mégpedig rögtön a csapat első Eb-meccsén, és fantasztikus, 3–2-es győzelmet aratott. Ám – ahogy azt Szélesi Zoltán is hangsúlyozza – ez egy másik összecsapás lesz.

- Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint az első. Egyrészt azért, mert akkor a francia csapat véleményem szerint alábecsült minket, és ezt a szívességet még egyszer nem fogja megtenni. Másrészt pedig azért, mert az ötödik helyért sorra kerülő összecsapáson három meghatározó játékosunk: Csonka András, Majnovics Martin és Szoboszlai Dominik sem lehet ott a pályán sárga lapos eltiltása miatt. Ez egyben azt is jelenti, hogy három játékossal kevesebbet nevezhetünk a találkozóra. A csoportmeccs előtt is azt mondtam, és most is azt mondom, hogy a francia válogatott előrébb tart, mint a magyar, ők a meccs esélyesei. Ennek ellenére minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a jó eredményért, minden játékos, és minden stábtag azért dolgozik, hogy készen álljunk az előttünk álló feladatra, hiszen egy nagyon fontos meccs jön egy kiváló ellenféllel szemben – mondta a csapat előtt álló kihívásról az ellenfél ismeretében Szélesi.

A két elődöntőt Anglia és Törökország, valamint Spanyolország és Németország vívja.

Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz