Fotó: puskasakademia.hu

Puskás-Suzuki-kupa: A Puskás Akadémia döntetlent ért el a Real ellen - a Juventussal játszhat a bronzéremért

A Puskás Akadémia a mérkőzés nagy részében fölényben játszott a Real Madrid ellen, de csak helyzetekig jutott, így hétfőn a Juventusszal mérkőzik a harmadik helyért.
Csakfoci.hu 2024. május 19., vasárnap 18:45
Fotó: puskasakademia.hu
A Puskás Akadémia a mérkőzés nagy részében fölényben játszott a Real Madrid ellen, de csak helyzetekig jutott, így hétfőn a Juventusszal mérkőzik a harmadik helyért.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 19., vasárnap 18:45

Tiszta volt a képlet a Puskás számra a Real elleni csoportrangadó előtt: amennyiben Laczkó Zsolt tanítványai minimum kétgólos különbséggel verik a madridiakat, a csoport élén végeznek, és döntőbe kerülnek. Ennek szellemében léptek pályára a hazaiak bár az első helyzet José Reyes révén a spanyolok előtt adódott, általában magyar lábakon lábakon járt a labda - írja a puskasakademia.hu. A mezőnyfölény ráadásul nem csak passzolgatást jelentett, hanem helyzetekben is manifesztálódott: a 11. percben Mondovics Kevin csak centikkel lőtt a jobb sarok mellé, majd ugyanő szerezhetett volna gólt, ha a jobb szélről a tizenhatosra betörő Kenéz Kristóf passza pontosabb. A királyi gárda az ivószünet után intenzív letámadásba kezdett, átvette az irányítást, s Ariel Nkoghe fejesénél bizony szükség volt arra, hogy Bozó Mirkó jól helyezkedjen. Betalálni viszont egyik csapatnak sem sikerült a két ellentétes negyedórát hozó első félidőben, így a döntés a második játékrészre maradt.

Óriási Puskás-helyzettel indult a második félidő: Kenéz ment el szépen a jobb szélen, remekül adott be, a túlsó kapufánál a csereként beállt Magyarics Erik érkezett, de ziccerben eltörte a labdát. A túloldalon José Arévalo vihette egy az egyben Bozór a labdát, el is pörgette kapusunk mellett, de szerencsénkre a bal kapufa megmentette a szituációt. Kisvártatva ismét Magyarics szerezhetett volna gólt, de az oldalhálót találta el. Mivel a Realnak egy cseppet sem volt sürgős, jócskán visszavett a presszingből. Az 56. percben egy balról beívelt labdánál Zahorán Dávid meg tudta előzni védőjét, de fejesét lekapta Aarón Gómez. A királyi gárda a továbbiakban is sikeresen őrizte az eredményt, így ők kerültek a döntőbe, A Puskás Akadémia pedig a Juventusszal játszhat a harmadik helyért.

A Honvéd az utolsó csoportmeccsén 2-1-re legyőzte a Sportingot és az 5. helyért léphet pályára. A finálában a Real Madrid a Sportinggal találkozik hétfőn.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz