Bombagóllal nyitott, majd kiütötte az íreket az U-válogatottunk

A Preisinger Sándor vezette magyar férfi U16-os válogatott magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott Telkiben Írország legjobbjai ellen.
Privacsek András 2018. március 1., csütörtök 15:16
A Preisinger Sándor vezette magyar férfi U16-os válogatott magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott Telkiben Írország legjobbjai ellen.
Szerző: Privacsek András 2018. március 1., csütörtök 15:16

Az első, keddi mérkőzésen az utolsó percben harcolta ki a 3–2-es győzelmet az őszi Eb-selejtezőkre készülő csapat, csütörtökön viszont már jóval nagyobb különbséggel sikerült diadalmaskodni - írja az mlsz.hu.

Elsősorban azért, mert az előző összecsapáshoz képest a magyar válogatott passzjátékával, labdatartásával uralni tudta a mérkőzést, és védekezésben is jóval kevesebb lehetőséget engedélyezett ellenfelének, így ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A mieink legjobbja Szalay Szabolcs, az Illés Akadémia növendéke volt, aki kettőt rúgott. Az első találata egy 25 m-es bombagól volt átlövésből, a második góljánál pedig egy elcsent labdából mehetett kapura, és nagyon higgadtan ki is használta a helyzetet.
 - Egy szervezett, agresszív ír csapat ellen léptünk pályára, fizikailag nehéz felvenni velük a versenyt. Már csak emiatt is igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát, passzjátékkal uralni a meccset, minél több tudatos megoldást alkalmazva. A támadójátékunk sokat javult a keddi meccshez képest, de védekezésben is fegyelmezettebb volt a csapat, és jól összepontosított a pontrúgásoknál is. Nagyon hasznosak ezek a felkészülési mérkőzések, a csapatjátéknak össze kell csiszolódni, a játékosoknak pedig nemcsak egymást kell megismerniük, de azt is, hogy mit vár el tőlük a szakmai stáb, és hogy nemzetközi mérkőzéseken milyen szintet kell elérni. Úgy érzem, lassan a helyes útra tér a csapat, és bízom benne, hogy ez eredményességben is megmutatkozik majd – értékelte a mérkőzést Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország–Írország 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Szalay (12., 40.), Zuigeber (54.), Burzi (58.)

Magyarország: Megyeri Gábor (Hegyi Krisztián 41.) – Buna Gábor, (Ominger Gergő 41.) Horváth Milán, Pereira Américo, Csányi Ádám – Posztobányi Patrik, Kata Mihály, Németh András (Major Sámuel 51.) – Komáromi György (Molnár Rajmund 41.), Szalay Szabolcs (Burzi Alex 51.), László Dávid (Zuigeber Ákos 41.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz